Volledig scherm
Het Intersport-pand. © DG

Voormalig Intersport-pand is na brand hermetisch afgesloten

NIJMEGEN - Het voormalige Intersport-pand in het Nijmeegse stadscentrum is na de brand van zondagochtend hermetisch afgesloten. Er mag ook niemand meer in.

,,Ik heb gisteren platen voor de ruiten laten plaatsen en vanochtend (maandag, red.) komen er hekken rond het pand”, zegt pandeigenaar Ton Hendriks. 

Dat maatregelen zijn genomen in overleg met gemeente, brandweer, politie en eigenaar, zegt een woordvoerster van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. ,,Het pand is afgegrendeld en er kan ook niks naar binnen worden gegooid.” 

Rotzooi

In het verloederde pand tegenover Plein 1944 - waar ooit bioscoop Luxor was gevestigd en waar later sportzaak Intersport in trok - woedde zondagochtend in alle vroegte een uitslaande brand. Gewonden vielen er niet. Volgens Hendriks woonde er één kraker in het pand. 

De brand veroorzaakte veel schade aan het pand. Binnen ligt een hoop rotzooi. Hendriks:  ,,Er komt woensdag een grote container en dan gaat alles er uit.” 

Woontoren

De Nijmeegse vastgoedman wil op deze plek zo snel mogelijk gaan bouwen. Hier komt een negen verdiepingen tellende woontoren met zo'n 175 appartementen en een supermarkt op de begane grond. Begin november kwamen Hendriks, de gemeente Nijmegen, woningcorporatie Standvast Wonen en zorgkoepel De Waalboog tot een akkoord voor de bouw van 145 studio's voor studenten en dertigtal appartementen voor mensen die zorg nodig hebben. 

Hendriks: ,,We zijn helemaal rond en zijn er druk mee doende.” Met de bouw van het winkel-wooncomplex is een bedrag tussen de 14 en 16 miljoen euro gemoeid. Het verloederde pand staat al vijf jaar leeg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.