Volledig scherm
PREMIUM
Danny Cornelissen, de Nijmeegse voorman van de Gele Hesjes. © Bert Beelen

Voorman Danny Cornelissen: ‘Gele Hesjes gaat over rechtvaardigheid’

interviewNIJMEGEN - Gele Hesjes uit Nederland en omliggende landen demonstreren zaterdag in Nijmegen. De beweging staat in de schijnwerpers. Nijmegenaar Danny Cornelissen, van begin af aan actief lid: ,,Door de Gele Hesjes ben ik niet rechts meer.”

Er is deze week veel gedoe over: twee van de vijf vertegenwoordigers van de Gele Hesjes die dinsdag op bezoek waren bij Mark Rutte weigerden de premier een hand te geven. De Rotterdamse afdeling van de beweging neemt daarom afstand van dit gebaar en demonstreert voortaan in het oranje. De Nijmeegse voorman Danny Cornelissen blijft geel dragen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Burgemeester Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot
    PREMIUM

    Burgemees­ter Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot

    NIJMEGEN - De eigenaar van pizzeria-shoarma Da Christian in het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt moet per direct stoppen met een illegaal gok-café in een aangrenzend pand. Dat heeft burgemeester Bruls besloten. Hij past bestuursdwang toe en eist dat de eigenaar acuut alle ingangen naar dat pand voor publiek afsluit. Als hij dat niet zelf doet, dan laat de gemeente dat doen; alle kosten worden dan op de eigenaar verhaald.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.