Volledig scherm
© Paul Rapp

Voorzitter Zevenheuvelenloop
Ton van Lieshout geridderd

NIJMEGEN Tijdens de afterparty voor de medewerkers aan de Zevenheuvelenloop werd zondagavond voorzitter Ton van Lieshout door burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen geridderd.


Van Lieshout is al vanaf de oprichting van de stichting Zevenheuvelenloop in 1984 bij het evenement betrokken. Eerst als penningmeester en vanaf 2009 als voorzitter.

Maar hij vervulde/vervult nog veel meer taken: in de beginjaren coördinator van het parcours, betrokken bij de veiligheid van lopers, organisatoren en vrijwilligers op en rond het parcours.

Inmiddels zijn er jaarlijks rond de 60.000 deelnemers uit binnen- en buitenland aan deze grootste 15 kilometerwedstrijd ter wereld mét het wereldrecord bij de mannen. In september 2019 is deze loop uitgeroepen tot Europese hardloopwedstrijd van het Jaar.

Antroposofische geneeskunst

Ton van Lieshout is ook sinds een aantal jaren voorzitter van de stichting ter bevordering van de Antroposofische Geneeskunst Nijmegen en van de Vereniging van Ondernemers in het centrum voor Integratieve Geneeskunst – Hypericon.

Als vrijwilliger en voorzitter bij Colourful City Nijmegen was hij nauw betrokken bij de visieontwikkeling en strategiebepaling van deze organisatie. Colourful City Nijmegen is belangrijk voor het (inter)culturele leven in Nijmegen, diverse bevolkingsgroepen uit de stad worden hier met stedelijke cultuurprojecten bij elkaar gebracht om samen te werken.

In het verlengde hiervan ligt ook zijn bestuurslidmaatschap bij bureau Wijland waar hij ook betrokken is bij de visieontwikkeling van het duurzaamheidsprogramma Kleurrijk Groen. Ook hier worden mensen met diverse culturele en/of economische achtergronden, religie, leeftijd, sekse en seksualiteit betrokken bij duurzaamheid.

Green Challenges

Sinds 2018 is Ton van Lieshout voorzitter van de stichting Green Challenges Nijmegen. Deze stichting is samen met duizenden inwoners van Nijmegen aan de slag gegaan met ‘green challenges’ zoals bijvoorbeeld Steenbreek.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.