Vrachtwagen met vee belandt op kant op A50: weg weer vrij

Update/videoEWIJK - Een vrachtwagen met varkens is zaterdagochtend op zijn kant beland op de A50 in de richting van Arnhem, tussen de knooppunten Bankhoef en Ewijk. De weg is daardoor lange tijd dicht geweest. Even na 14.00 uur werd de weg weer vrijgegeven, waardoor omrijden niet meer nodig is.  

Diverse varkens kwamen door het ongeval op het wegdek terecht. Brandweermannen moesten in actie komen om de dieren niet te laten ontsnappen en weer veilig in de truck te krijgen. Dat ging niet bij alle varkens even soepel, zo is te zien op de beelden. 

De vrachtwagen heeft bij het ongeval accuzuur en diesel gelekt. Weggebruikers in de richting van Arnhem werden geadviseerd Den Bosch/Utrecht te volgen en om te rijden via de A2, A59 of A15. Hoe het ongeval precies kon ontstaan, is nog onduidelijk. Wel is duidelijk dat door het ongeluk schade is ontstaan aan de middenvangrail van de weg. Daarom was de linkerrijstrook in de andere richting (Oss) ook lange tijd afgesloten.  

Zover bekend raakte er niemand gewond. Aan het begin van de middag kwam de vrachtwagen weer rechtop te staan en is begonnen met het reinigen van de berm. Door het ongeval zijn er 's ochtends en het eerste deel van de middag veel files ontstaan. Dat leidde zaterdagochtend tot fikse vertragingen. Tegen 14.00 uur was de vertraging afgenomen naar zo'n 15 minuten. 

Volledig scherm
De gekantelde vrachtwagen. © Mike Hofman/ Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.