Arie Kievit
Volledig scherm
PREMIUM
© Arie Kievit

Vragen over uit elkaar gerukte Nijmeegse gezinnen door toeslagenaffaire: ‘Kan me niet voorstellen dat het hier niet aan de orde zou zijn’

NIJMEGEN - Als gevolg van de toeslagenaffaire zijn er in Nederland meer dan 1100 kinderen bij hun ouders weggehaald. SP en CDA in Nijmegen willen weten hoeveel Nijmeegse kinderen daar bij zijn.

3 reacties

 • PGH litjens

  1 jaar geleden
  JipJop, ik vind het een heel beschamende vertoning voor de kinderen en de ouders. Gewoon hier in Nederland. En dan lopen al die politieke partijen te wijzen met het vingertje naar het buitenland.
 • Jip Jop

  1 jaar geleden
  @PGH litjens. Het heeft zola g geduurd omdat mensen direct als fraudeur zijn aangemerkten er dus niemand meer luisterde naar hen,want fraudeur. Omdat de wet us gebaseerd op wantrouwen en mensen die moeite hebben met ingewikkelde administratie bij simpelefouten meteen als fraudeur aanmerkte. Het lijkt mij goedkoper om kinderopvang gewoon gratis te maken rot een zekere inkomensgrens,dan heb je al die administrateurs ook niet meer nodig.
 • PGH litjens

  1 jaar geleden
  De politiek kan beter een jaarlijkse apk keuring van de wetten instellen. Want een wet die in 2004 aangenomen is en dan in 2021 leidt tot schadeloosstellingen van 70.000 kinderen tot 10.000,= per kind en 47.000 ouders tot voorlopig 30.000,= per gezin en nog meer te komen dat leidt tot een parlementaire enquete slaat natuurlijk nergens op. Verder moet iedere politieke partij en ook dagbladen een adres instellen waar men kan klagen als er iets niet goed gaat. Hoe kan dit 12 jaar geduurd hebben ?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen