De Jerusalembuurt in Heseveld.
Volledig scherm
PREMIUM
De Jerusalembuurt in Heseveld. © Paul Rapp

Vrees dat nieuwbouw in Jerusalembuurt onbetaalbaar wordt

NIJMEGEN - In de Jerusalembuurt in de wijk Heseveld is onrust ontstaan over de huurprijzen die woningcorporatie Talis gaat hanteren voor de nieuwbouw die op de plek komt van de huidige 220 woningen. Sommige bewoners zijn bang dat de woonlasten zoveel stijgen dat Jerusalem voor hen onbetaalbaar wordt.

33 reacties

 • Willem Tienen

  2 jaar geleden
  Dat zijn de mensen die er heel lang wonen. Ik betaal voor een zelfde huis €595,-
 • Emory

  2 jaar geleden
  Ja, doe je dat dan ook met een maandinkomen van €920,-? Succes daarmee!
 • Titus

  2 jaar geleden
  Woon in een huurwoning die bijna 100 jaar oud is. Wel aan afbreken toe, want uitgeleefd en er is weinig tot geen doeltreffend en goed onderhoud!  Daken waar asbest onder zit, geen isolatie , oud  enkel glas op slaapkamers,( sterven van de kou als het waait, energierekening torenhoog,) willen niet gasloos gaan leven mocht er ooit nieuwbouw komen.. Wordt sowieso onbetaalbaar, voor alle huurders waar ze ook mee aankomen! Hoop op beter?  Ammehoela! 
 • Waterrat

  2 jaar geleden
  Lijkt mij ook! Indien men een verzoek indient bij een woningbouwvereniging om zelf een verbetering aan te brengen, (of aan laten brengen door een aannemer/klussenbedrijf) zoals een luxe badkamer of keuken doet men daar doorgaans niet moeilijk over. Voordeel van het zelf (laten) doen is dat men geen huurverhoging betaalt over die verbetering. Nadeel is dat men het zelf moet onderhouden en dat men het geld (deels) kwijt is bij bv. sloop. 
 • Willem Tienen

  2 jaar geleden
  Er staan hier diverse woningen vrij die als wisselwoning dienen. Er wordt blok voor blok gesloopt. Dura Vermeer gaat blokje om woningen bouwen,duurt slechts 3 maanden van sloop tot nieuwbouw. Er zijn ook verschillende woningen waar nu tijdelijk studentennin zitten,deze woningen worden ook als wisselwoning gebruikt.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  7

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.