Volledig scherm
PREMIUM
De Jerusalembuurt in Heseveld. © Paul Rapp

Vrees dat nieuwbouw in Jerusalembuurt onbetaalbaar wordt

NIJMEGEN - In de Jerusalembuurt in de wijk Heseveld is onrust ontstaan over de huurprijzen die woningcorporatie Talis gaat hanteren voor de nieuwbouw die op de plek komt van de huidige 220 woningen. Sommige bewoners zijn bang dat de woonlasten zoveel stijgen dat Jerusalem voor hen onbetaalbaar wordt.

Talis-bestuurder Ronald Leushuis deelt die zorgen, maar zegt dat de woningcorporatie geen andere keuze heeft dan huren van 607 tot 651 euro te hanteren. ,,De overheid legt ons strenge eisen op voor duurzaam bouwen, terwijl ook de bouwkosten al gestegen zijn. Dat zorgt voor een complexe situatie waar veel corporaties in Nederland mee te maken hebben", zegt hij. ,,De grote zorg is dat de rekening van verduurzaming toch terecht komt bij de huurders met de laagste inkomens.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.