Volledig scherm
PREMIUM
De weg langs de Hatertse Vennen, daags na de drugsafvaldumping. © Gerard Verschooten

Vrees voor gevolgen van drugsafval in kwetsbaar Vennengebied

NIJMEGEN - Niet voor het eerst waren de Overasseltse en Hatertse Vennen deze week een dumpplek voor drugsafval. Dat baart Staatsbosbeheer zorgen: de vennen nabij Nijmegen staan immers te boek als een kwetsbaar natuurgebied. 

Hoewel de dagelijkse gang van zaken in het vennengebied weer is opgepakt, zijn nadelige consequenties op langere termijn niet uit te sluiten. Boswachter Tim Hogenbosch: ,,In het slechtste geval is dit funest voor vissen en amfibieën in het gebied."    

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Burgemeester strijdt steeds vaker als sheriff tegen criminelen: ‘het is niet zonder risico's’
    PREMIUM

    Burgemees­ter strijdt steeds vaker als sheriff tegen criminelen: ‘het is niet zonder risico's’

    NIJMEGEN - De herder, de hoeder én de handhaver. De rol van de burgemeester is anno 2018 verschrikkelijk complex geworden, constateert de Nijmeegse hoogleraar sanctierecht Henny Sackers. Burgemeesters krijgen steeds meer bevoegdheden om op te treden als heuse crimefighters. En dat gebeurt in de praktijk ook steeds vaker. Maar of dat wenselijk is? Sackers: ,,De burgemeester als sheriff: het is zeker niet zonder risico's.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.