Eerder deze maand trokken protesterende boeren naar het Nijmeegse Keizer Karelplein. Daar zijn ze tijdens de Vierdaagse-week niet welkom. In het hele centrum van Nijmegen geldt een noodverordening.
Volledig scherm
PREMIUM
Eerder deze maand trokken protesterende boeren naar het Nijmeegse Keizer Karelplein. Daar zijn ze tijdens de Vierdaagse-week niet welkom. In het hele centrum van Nijmegen geldt een noodverordening. © David van Haren

Vrees voor geweld bij boerenprotest Vierdaagse: ook gemeentes rónd Nijmegen gaan tractoren weren

UPDATENIJMEGEN - Vernielingen. Geweld tegen publiek en hulpverleners. De dreiging van een boerenprotest dat flink uit de hand loopt. Het zijn de redenen voor de noodverordening, die burgemeester Bruls heeft afgekondigd tijdens de Vierdaagse in Nijmegen. Buurgemeentes willen tractoren ook weren bij de wandelmars. Maar zij houden de noodmaatregel nog even op zak.

44 reacties

 • Ruud Andriessen

  3 maanden geleden
  De boeren, hun financiers, toeleveringsbedrijven en afnemers zijn tegen problemen aangelopen waar toenmalige minister Biesheuvel in 1965 al voor is gewaarschuwd. Nu de rechter er eindelijk deels een punt achter zet om de natura 2000 gebieden tot hun recht te laten komen is er inmiddels 56 jaar verlopen. Al die tijd is er wel wat gebeurd maar het resultaat is beperkt. Deze lobby's hebben het ministerie machtig gemaakt maar demonstratierecht voor macht is niet waar democratie over gaat.
 • Barrie Beukenhorst

  3 maanden geleden
  1. Het recht tot betoging is het meest democratische uitingsrecht, omdat het ook aan degenen die geen gebruik kunnen maken van de drukpers of andere communicatiemiddelen de mogelijkheid geeft gedachten en gevoelens te uiten. Dat is sinds de opkomst van social media volledig achterhaald. En ook het betogen lijkt achterhaald: het is vaak intimidatie, blokkeren en bedreigen.
 • Ferdinand Starink

  3 maanden geleden
  De boeren hebben groot gelijk maar dat mag je blijkbaar niet zeggen....
 • Cor Hafner

  3 maanden geleden
  # Marco Wegma: kijk eens in de supermarkt waar de producten vandaan komen, heel veel komt al uit het buitenland. De prijzen van Nederlandse producten rijzen de pan uit. De Nederlandse boer heeft zich zelf de das om gedaan, door de bedrijven steeds maar weer uit te breiden. De boer die vroeger 60 koeien had heeft er nu 300.
 • Theo Arrel

  3 maanden geleden
  De boeren laten zich voor het karretje spannen van de aandeelhouders van veevoeder-, zuivel- en vleesindustrie en hun bankiers.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen