Gestalde fietsen bij een studentenhuis. ARCHIEFFOTO
Volledig scherm
PREMIUM
Gestalde fietsen bij een studentenhuis. ARCHIEFFOTO © Bert Beelen

Vrees voor meer studentenhuizen: ‘Er is zeker reden voor enige angst’

NIJMEGEN - Speculanten zullen hun slag slaan in Nijmegen en panden opkopen om die vervolgens om te bouwen tot studentenhuizen. Huisjesmelkers die eerder geen vergunning kregen om hun pand te verkameren, zullen meteen klaarstaan om dat nu wel te gaan doen.

15 reacties

 • Anneke Dijk

  3 maanden geleden
  Mijn schoonmoeder wil bij ons komen logeren voor een poosje maar ze is slecht ter been en kan hier niet over de stoep omdat al die fietsen er staan/liggen. Ik ga de Gemeente hierover aanklagen, ze moeten de stoep gewoon vrijhouden van fietsen en vuilnis.
 • Uw Buurman

  3 maanden geleden
  De woningnood is zo extreem hoog, dat meer verkamering wel echt wenselijk is. Zelfs na je universitaire studie kun je op eigen kracht geen huis kopen de eerste 10 jaar. Sociale huur is 14 jaa wachten, particuliere huur is duur. Dus mensen moeten langer op hun kamer blijven wonen, ook na hun studie. Er is meer aanbod nodig!
 • Kerstens

  3 maanden geleden
  Meer last van die ouders met kinderen dan de studenten bij ons in de buurt. Aso parkeren op de stoep en in bochten. Daarnaast staan bij de studenten de fietsen binnen maar bij de andere midden op de al smalle stoep.
 • Selma Dronkers

  3 maanden geleden
  Wij wonen in het centrum en volgen de berichten van de gemeente. Het ene na het andere huis wordt opgekocht en verkamerd!
 • Evil Admin

  3 maanden geleden
  Ik blijf erbij, de kern van het probleem ligt bij de RU. Die graag wil groeien qua aantallen maar ipv studentflats op haar terrein liever nieuwe protserige faculteitsgebouwen neerzet. Dwing de RU om meer studentenflats te bouwen op haar terrein.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn
  Play

  Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn

 2. Van Haga over omstreden Bevrijdingsdagposter FvD: ‘Ongepast'
  Play

  Van Haga over omstreden Bevrij­dings­dag­pos­ter FvD: ‘Ongepast'

Nijmegen e.o.