Vuurwerk steken mag dit coronajaar niet, burgemeester Hubert Bruls pleit daarom voor alternatieven voor de jeugd. Om wildwestpraktijken in de straten te voorkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vuurwerk steken mag dit coronajaar niet, burgemeester Hubert Bruls pleit daarom voor alternatieven voor de jeugd. Om wildwestpraktijken in de straten te voorkomen. © Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Vrees voor rellen en onrust in oudjaarsnacht, roep om ‘gemeentelijke’ feestjes: ‘Laten we niet naïef zijn’

POLLNIJMEGEN/ ARNHEM - Zonder evenementen voor jongeren tijdens komend oud en nieuw wordt het ‘een hele forse uitdaging’ die nacht de veiligheid te garanderen. Voorzitter Hubert Bruls van het landelijke veiligheidsberaad pleit voor kleinschalige activiteiten voor jongeren en krijgt steun van politie en deskundigen. 

62 reacties

 • otto braackenssieck

  2 jaar geleden
  Ongelofelijk de betutteling van de overheid wordt alsmaar erger. De totalitaire staat in wording.
 • Kees000

  2 jaar geleden
  Oorlog is al 75 jaar voorbij toch?
 • Kees000

  2 jaar geleden
  Het zijn vooral de ouderen de alle paniek veroorzaken en zijn gewoon verwende nesten. Ze gunnen een ander helemaal niets.
 • Kees000

  2 jaar geleden
  Je zegt dat de jeugd niet moet piepen maar je doet het zelf wel? beetje vreemd.
 • Kees000

  2 jaar geleden
  Nou wim als jij dat gelooft dan leef je wel in een andere wereld. Deze oud en nieuw na alles afgeschaft te hebben wordt in grote ramp.  Jongeren gaan elkaar opzoeken en gaan nu de politie uitdagen daar kun je echt de klok op gelijk zetten. Er is nog nooit zoveel illegaal vuurwerk Nederland ingekomen. De pakkans is nog kleiner dan dat je een leuke prijs in de loterij wint.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen