Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © BSR Agency

Vreugde en verontwaardiging om vuurwerkverbod: ‘Alles wordt je al afgenomen hier’

ARNHEM/ NIJMEGEN - Het vuurwerkverbod maakt sterk wisselende reacties los. In volksbuurt Hatert in Nijmegen wordt met oud en nieuw altijd flink geknald en hebben mensen het gevoel dat opnieuw een traditie wordt afgepakt. Bewoners van de Arnhemse Burgemeesterswijk zijn blij dat de rust dit jaar bewaard blijft.

100 reacties

 • De Vries

  2 jaar geleden
  Ik snap je punt maar we worden niet gedwongen om die troep te kopen en af te steken he.
 • De Vries

  2 jaar geleden
  Het wordt tijd dat die troep definitief wordt afgeschaft, hoe egoïstisch moet je zijn als je kunt aan zien dat mensen met astma en COPD nog meer problemen krijgen, veel mensen de deur niet eens uit durven omdat er zo'n etter iets naar je gooit, de zorg al overbelast is, er nu al honden zijn overleden of gewond zijn geraakt of vermist doordat ze door het geknal op de vlucht zijn geslagen, om nog maar te zwijgen over al die dieren die buiten leven die doodsangsten uitstaan....De miljoenen die het kost kan beter besteedt worden aan zaken die er echt toe doen zoals de zorg etc.
 • Achterhoeker

  2 jaar geleden
  Allemaal gehersenspoeld volk.Denken dat vuurwerk verbieden de oplossing is.Kunnen jullie nog zelf nadenken? Zelfs Gommers de IC specialist is bestrijd dat verbieden onzin is.
 • Tom Hond

  2 jaar geleden
  En hoeveel doden in het verkeer het hele jaar door ook maar verbieden dan want je heb ten slotte 2 benen gekregen om van a naar b te kunnen lopen,maar als je zo graag met je motorvoertuig van a naar b wilt dan heb je die benen ook niet nodig amputeren dan zo dat je meer last heb om te dragen.
 • Dirk

  2 jaar geleden
  Wat een treurigheid die reacties  van vooral mannen hieronder. Wat een egoïsme.  Geen enkel verantwoordelijkheidsgevoel. Niet in staat om een teleurstelling om te buigen in iets anders waar je ook blij van kunt worden. Alsof je leven mislukt is als je geen vuurwerk mag afsteken. Ik hoop maar dat deze mannen geen kinderen hebben. Lekker voorbeeld. 
 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest rechter) strook als er iemand op de vierde rijdt?’

In samenwerking met indebuurt Nijmegen