Archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld. © Jan Kok

Vrijspraak voor oud-turncoach: niets gebleken van emotionele mishandeling turnsters bij Nijmeegse club

NIJMEGEN - Edwin Zegers (47), oud-turncoach van De Hazenkamp uit Nijmegen, is niét schuldig aan ‘grensoverschrijdend gedrag’. Het Instituut Sportrechtspraak (ISR) heeft Zegers vrijgesproken. Klachten over het bespotten en psychisch mishandelen van turnsters worden niet bewezen geacht.

4 reacties

 • Pedro Kantor

  2 jaar geleden
  Ik vermoed toch dat tussen de huidige generatie sport kinderen er een aantal gepamperde sneeuwvlokjes zitten die niet tegen echte kritiek en opvoeding kunnen en die gelijk in de slachtofferrol schieten. Wat dit circus opleverde. En helaas, zoals we ook met die dappere jongen in de VS zagen die zichzelf verdedigde en vrijgesproken werd, er zijn veel slecht geinformeerden die op basis van een media hetze hun mening al klaar hebben en deze mens zullen blijven lasteren. Trial by media is onwinbaar.
 • richard Tass

  2 jaar geleden
  Ceciel hij is vrij gesproken of was jij erbij dan had je moeten getuigen dus niet nu dingen zeggen waar hij van vrij is gesproken en al helemaal niet als je er niet bij was maar je bent altijd tegendraads en tegen alles wat manen zeggen kom een keer achter dat beeldscherm vandaan en spreek een keer met iemand.
 • Ceciel Buijser

  2 jaar geleden
  Je hebt geen idee waar je het over hebt, @jan willems. Bij een gezond sportklimaat hoort geen pesterijen en getreiter. Horen jonge meisjes niet naar hun hoofd geslingerd te krijgen dat ze een vette koe zijn. Horen jonge meisjes en jongens niet door te trainen met pijn of sportblessures. Is het niet normaal dat al het plezier dat je aan je sport beleeft, tot de grond toe afgebroken wordt. Als dit de norm is om topsport te bedrijven, moeten we maar met wat minder gouden medailles genoegen nemen.
 • richard Tass

  2 jaar geleden
  Als de sporters niet presteren is het altijd de schuld van de trainer laten ze eerst naar hun zelf kijken als je het nivo niet aan kan moet je iets anders gaan doen en niet iemand anders de schuld geven.