Via Gladiola ter hoogte van De 4 Heeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Via Gladiola ter hoogte van De 4 Heeren. © Gerard Verschooten

Vrijstaat Via Gladiola in gevaar: cafés krijgen geen vergunning voor extra biertaps

kwestie van dirkNIJMEGEN - De Sint Annastraat vormt tijdens de intocht van de Vierdaagse een goddelijke vrijstaat. Feestvierders en wandelaars maken de dienst uit op de anders zo belangrijke verkeersader.

18 reacties

 • Henk Doddema

  2 maanden geleden
  Het wandelfestijn is door de horeca gekaapt. Enige jaren geleden wilde Oubaha zelfs verbieden dat de supermarkten alcohol verkochten en bezoekers fouilleren op zelf meegebrachte drank.
 • Theo Wanders

  2 maanden geleden
  Wat een kleinzieligheid weer. Gun die ondernemers zoals de Heeren en St.Anneke nou gewoon een mooie vrijdag. Ze hebben corona over zich heen gehad en 2 jaar Vierdaagse gemist. Wat denk je van hum gezinnen en personeel etc.? Ik loop zelf ook mee en De Heeren, St.Anneke en politie agent op de kruising horen bij de beloning van de Vierdaagse.
 • Frank de Jager

  2 maanden geleden
  Het begint in Nl steeds meer op communistisch Oost Duitsland te lijken. De burger moet zijn kop houden, de overheid bepaalt wel wat goed en niet goed voor je is Leuke dingen zoals 4dgse worden steeds verder afgeschaald of verboden Met dank aan alles links van het CDA. Die alleen nog maar oog lijken te hebben voor alle gelukszoekers uit verre oorden. Links denkt tolerant te zijn, maar is dat absoluut niet. Links is van het verbieden en van de onzin regeltjes. Behalve als het over hen zelf gaat.
 • Japie lamers

  2 maanden geleden
  Veel zal er niet gedronken worden met de huidige prijzen.
 • Harry Nak

  2 maanden geleden
  Vierdaagse wandelmars is niks mis mee maar de totaal over de top bijbehorende feesten zijn totale waanzin om te houden in het centrum van een middelgrote stad. Hemeltergende overlast. Maar volgens vele, buiten het centrum wonende mensen, heb je daarvoor gekozen door in het centrum te wonen. Overigens gun ik de horeca goede omzetten maar als je van de Vierdaagse afhankelijk bent om bestaansrecht te hebben dan klopt er iets niet. Festivals met meer dan een miljoen bezoekers in een stad. Waanzin!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.