Volledig scherm
De Koninklijke familie steekt tijdens NLDoet ook steevast de handen uit de mouwen. © ANP

Vrijwilliger klust tijdens NLDoet het liefst samen met degene die de hulp goed kan gebruiken

NIJMEGEN - Nijmegenaren die vrijdag en zaterdag onbezoldigd de handen uit de mouwen willen steken, kunnen meedoen aan NLDoet, de landelijke vrijwilligersactie die dit weekend gehouden wordt. Er zijn nog 46 klussen beschikbaar waaruit je kan kiezen. De klussen waarbij je samen met iemand iets onderneemt die het nodig heeft, zijn het populairst, aldus Nervina Vilchez van het Oranjefonds.

,,De klussen die dit jaar het snelst weg zijn, zijn klussen waarbij je samenwerkt met de mensen voor wie je het doet”, zegt Vilchez.

Er zijn in en om Nijmegen verschillende klussen beschikbaar, zoals opknappen, schoonmaken, tuinieren, een uitstapje, een verwenmiddag begeleiden en natuurgebied opruimen. In Groesbeek wordt Het Tennispark aangepakt, in Boxmeer wordt hulp gezocht met het opknappen van de huiskamer voor dementerende ouderen en ook burgemeester Bruls en de wethouders doen mee. Zij gaan op zaterdag meehelpen met het opknappen van de Begraafplaats Daalseweg in Nijmegen.

De klussen zoals een uitstapje en een verwenmiddag zijn het populairst. ,,Maar ook de hightea's en dansmiddagen zitten snel vol", vertelt Vilchez. ,,Mensen vinden het prachtig om iets te ondernemen, samen met de mensen voor wie ze het doen.”

Iedereen die zich geroepen voelt mee te doen, kan zich nog aanmelden via nldoet.nl.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.