Vrijwilligers van Vincentius Vereniging Nijmegen bereiden dagelijks zo'n 120 maaltijden. Deze worden verspreid onder stadgenoten die het niet zo breed hebben.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilligers van Vincentius Vereniging Nijmegen bereiden dagelijks zo'n 120 maaltijden. Deze worden verspreid onder stadgenoten die het niet zo breed hebben. © Foto: Bert Beelen

Vrijwilligers Vincentius bereiden en bezorgen per dag 120 verse maaltijden

FotoreportageNIJMEGEN - Nu het niet meer mogelijk is dat wekelijks zo’n 800 bezoekers naar de Vincentius Vereniging  toekomen, hebben de vrijwilligers de rollen maar omgedraaid: ze brengen dagelijks tientallen gezonde maaltijden en boodschappen bij mensen thuis. 

Vrijwilligers van Vincentius stellen in het verenigingsgebouw aan de Horstacker pakketten met boodschapen samen.
Volledig scherm
Vrijwilligers van Vincentius stellen in het verenigingsgebouw aan de Horstacker pakketten met boodschapen samen. © Foto: Bert Beelen

De vele vrijwilligers van de Vincentius Vereniging Nijmegen willen niets liever dan er zijn – ook nu – voor de 800 bezoekers die wekelijks haar gebouw in de wijk Horstacker bezoeken. Door samen te eten, te sporten of gewoon even te kletsen in de kringloopwinkel maken ze het verschil. Niet alleen voor de ander, maar ook voor zichzelf.

Nu de coronacrisis voor onbepaalde tijd een streep heeft gezet door deze manier van saamhorigheid, trekt dat een zware wissel op de betrokkenen. ,,Sommige autistische kinderen die hier normaal komen, zijn in paniek”, vertelt Vincentius-voorzitter Linda van Aken. ,,En ook veel ouderen snappen niet wat er aan de hand is.” Het meest maakt ze zich zorgen om de mensen die toch al eenzaam zijn.

Aangezien voor hamsteraars
Gelukkig kan Van Aken achter gesloten deuren met een zeer klein groepje toch nog mooie dingen doen voor Nijmegenaren die het niet zo breed hebben. Door niet alleen te koken, maar nu ook te bezorgen.

Dankzij het geld van gulle sponsors kunnen ze dagelijks met z’n vijven boodschappen inslaan. Dat ze daarbij geregeld worden verward met mensen die ongegeneerd schappen leeghamsteren, nemen ze voor lief. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.