Volledig scherm
Een van de gehavende auto's waarin werd ingebroken in Zwanenveld. © Davy Derksen / 112 Nieuwsgroep

Vroege autoinbrekers slaan opnieuw toe in Zwanenveld: diverse wagens opengebroken

UPDATENIJMEGEN - Verschillende auto’s in de wijk Zwanenveld van het Nijmeegse stadsdeel Dukenburg zijn woensdagochtend vroeg opengebroken. Het was de tweede keer binnen enkele dagen dat autoinbrekers toe sloegen in dezelfde wijk.

Een buurtbewoner laat weten dat de inbraken rond vijf uur vanochtend plaatsvonden. Wat de buit is waarmee inbrekers ervandoor gingen is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk zorgde een autoalarm ervoor dat de inbrekers ervandoor gingen. De daders sloegen ruiten in om in de cabine van de geparkeerde auto's te geraken. Daarbij is aan allen getroffen auto's schade ontstaan.

Buurtonderzoek door de politie heeft nog niet geleid tot aanhouding van de daders.  Volgens de politie is nog niet zeker in hoeveel auto's is in gebroken. ,,We weten wel dat in dezelfde wijk in de nacht van 13 op 14 augustus in drie auto's is ingebroken’’, laat een woordvoerder van politie weten. ,,De wijkagent is ook op de hoogte van die inbraken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.