Volledig scherm
Overval Wolfskuil Nijmegen © Tom Hessels

Vrouw (67) overvallen en vastgebonden in eigen woning in Nijmegen, buit: twee telefoons

NIJMEGEN -  Een vrouw van 67 uit Nijmegen is donderdag aan het begin van middag in haar eigen woning aan de Oude Azaleastraat in de Nijmeegse Wolfskuil overvallen, zo maakte de politie vrijdag bekend. Ze is door de nog voortvluchtige dader vastgebonden en met een vuurwapen bedreigd. De buit was summier: de overvaller verliet de woning met slechts twee telefoons.

De dader belde op klaarlichte dag aan bij de bewoonster, die slecht ter been is en met een rollator loopt. Toen hij eenmaal binnen was, overmeesterde hij haar en bond haar vast met tie ribs. Na de overval kon zij op eigen kracht los komen en de politie bellen.

Eén dag na de overval maakte het slachtoffer een angstige indruk. De vrouw woont volgens buurtbewoners alleen in de woning. Op de vraag hoe het met haar gaat antwoord zij door de opening van de brievenbus: ,,Ik doe nooit meer voor iemand open.’’

Het nieuws van de overval verspreidde zich donderdagmiddag al snel via de WhatsApp-groep van de straat. Daarin werd het signalement van de dader verspreid. In de straat wonen studenten, ouderen en gezinnen. Met name de oudere bewoners gaven aan erg geschrokken te zijn van de overval. Een oudere vrouw, die iets verderop in de straat woont: ,,Ik moet er niet aan denken dat een vreemden zomaar mijn woning binnenstapt, mét een vuurwapen.” Normaal gesproken is de sociale controle in de straat erg groot, zo klinkt het. ,,Maar net tijdens de overval was het erg rustig in de straat.”

Op donderdag is er door de politie onderzoek gedaan in en rond de woning. Ook hield de politie dezelfde middag een buurtonderzoek. Op straat spelende kinderen zagen de dader wegrennen en konden de politie een signalement geven. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.