Volledig scherm
© Paul Rapp

Vrouw die werd gebeten: 'slacht de koniks niet'

NIJMEGEN - Er is een storm van verontwaardigde reacties losgekomen op het nieuws in deze krant dat twee koniks uit de Stadswaard in Nijmegen geslacht moeten worden. De in het wild levende paarden vallen bezoekers van de Waalstrandjes lastig, stelen voedsel en bijten.

Ze zijn vermoedelijk regelmatig geaaid en gevoerd, aldus wildbeheerder Free Nature, en zijn daardoor voorgoed verpest. De veiligheid van de bezoekers is in het geding. Slachten is de enige oplossing, denkt Free Nature nog steeds.

Maar veel mensen dringen aan op een andere oplossing: overbrengen naar een andere plek bijvoorbeeld. Eén van hen is de Nijmeegse Margret Alers, die vorige week door de konikhengst werd gebeten. Ze is boos. ,,Je kunt die dieren toch niet zo maar slachten, het zijn fantastische beesten.’’

Free Nature denkt echter dat de dieren elders niet kunnen aarden. ,,Ze zijn in vrijheid opgegroeid in een groot natuurgebied en passen niet meer in een stal of weitje’’, zegt woordvoerder Roeland Vermeulen.

Een petitie tegen de slacht van de paarden is inmiddels ( 14 augustus 18.53 uur) bijna 3.500 keer getekend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.