Vrouw overleden bij steekpartij in Nijmegen, man (50) opgepakt

update/videoNIJMEGEN - Bij een steekpartij in een flatwoning aan de Zonstraat in de Nijmeegse wijk Heseveld is dinsdagavond een vrouw overleden. Een verdachte is daarbij opgepakt. Het gaat om een 50-jarige man, zo heeft een politiewoordvoerder later op de avond bekendgemaakt.

Diverse agenten, ambulances en een traumateam zijn aanwezig. De politie doet momenteel onderzoek. Over de aanleiding van de steekpartij kon de politiewoordvoerder nog niets zeggen. Omdat de identificatie nog niet is afgerond, kan de politie ook over de leeftijd van de overleden vrouw nog geen uitspraken doen. 

De melding van het steekincident kwam rond 18.50 uur binnen. De omgeving van de flat is met linten afgezet en het gebouw is aangemerkt als plaats delict. Ook met zwarte schermen is een deel van de straat afgezet. Omstanders en buurtbewoners worden op afstand gehouden en zijn weggestuurd om de flat. Er is een uitgebreid onderzoek opgestart, waarvoor onder meer de technische recherche ter plaatse is. Ook staat er een PD-unit, een mobiel kantoor van de politie. 

Een sleepdienst heeft een auto die in de buurt van het flatgebouw stond weggesleept voor onderzoek. Dit zou het voertuig zijn van de vermoedelijke dader.

Volgens diverse buurtbewoners zouden problemen in de relationele sfeer of familiekring vooraf zijn gegaan aan het steekincident. De politie kan dit vooralsnog niet bevestigen. Volgens getuigen kwamen hulpverleners duidelijk aangedaan de flat uit. Dit omdat hun hulp te laat kwam en het slachtoffer al overleed.

Naar verwachting komt er woensdag meer naar buiten over de zaak, laat een woordvoerder weten. 

Volledig scherm
Door het steekincident waren er veel buurtbewoners op straat. © Tom Hessels
Volledig scherm
De politie ter plaatse. © Tom Hessels
Volledig scherm
De pd-unit van de politie ter plaatse. © Roland Heitink
Volledig scherm
De auto van de vermoedelijke dader is weggesleept. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Een flinke tik op de vingers voor vuurwerk, en dan is John niet meer zo cool
    PREMIUM
    De politierechter

    Een flinke tik op de vingers voor vuurwerk, en dan is John niet meer zo cool

    John (23) is een uit de kluiten gewassen jongen die energiek de rechtszaal binnenkomt, alsof hij even een futiel dingetje moet regelen. Maar in de aanklacht gaat het om een misdrijf waarop hoge straffen staan: eind 2017 is hij betrapt op het bezit van illegaal vuurwerk: 98 knallers, met schilderachtige namen als Super Cobra 6, Titanium Salute en niet te vergeten de befaamde Gorilla Bomb - niet te verwarren met de gelijknamige marihuanasoort die ook explosief schijnt te zijn.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.