Vrouw raakt gewond bij gewapende overval op straat in Nijmegen

NIJMEGEN - Een vrouw is vanochtend gewond geraakt bij een overval door een man op straat in Nijmegen. Het slachtoffer was volgens de politie op weg naar haar werk toen ze door een man werd bedreigd met een vuurwapen of iets wat daarop lijkt.

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Dat meldt de politie vanavond op sociale media

De overval gebeurde rond 06.45 uur in de Nijmeegse wijk Zwanenveld. De vrouw was volgens de politie onderweg van de Zwanenveld 11e straat naar de 73ste straat toen de man verscheen en haar bedreigde.

Ze probeerde te vluchten en raakte daarbij gewond. Hoe dat gebeurde vertelt de politie niet in het bericht. Ook is niet duidelijk of de overvaller iets heeft buitgemaakt.

De verdachte is nog voortvluchtig. Hij zou ongeveer 20 jaar oud zijn en ongeveer 1,65 meter tot 1,70 meter lang. Hij droeg een zwarte sweater met capuchon, een zwarte broek en ‘sprak gebrekkig Nederlands’, aldus het door de politie verspreide signalement.

De politie deelde eerder op de dag ook informatie via Burgernet over een straatroof in de nacht van woensdag op donderdag. Rond 03.00 uur ’s nachts is er iemand beroofd op de Arend Arend Noorduijnstraat ter hoogte van de Graafseweg, zo blijkt uit het bericht. 

De verdachte vluchtte richting het station. Hier gaat het om een donkere man van ongeveer 1,60 meter en tussen de 25 en 35 jaar oud, gekleed in een korte blauwe jas en een donkere broek.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.