Vrouw wordt op de hoorns genomen bij Spiegelwaal; alle wilde runderen weg van terrein, behalve eenzaam kalfje

NIJMEGEN - Moederziel alleen loopt een kalfje woensdagmiddag tussen de hoge begroeiing op de kop van stadseiland Veur-Lent in Nijmegen. De rest van de kudde Schotse Hooglanders die er tot voor kort graasde, is al van het terrein gehaald. Aanleiding is een incident waarbij een fotograferende vrouw door een moederdier op de hoorns werd genomen.

70 reacties

 • Wilfred Geen_nee

  3 maanden geleden
  Ik kom er vaak maar vooral vrouwen drukker soms bijna hun camera in de snuit van zo'n dier. Ze respecteren geen enkele grens en kwetteren er vaak loeihard op los, wat allemaal enorm verontrustend is voor deze vredige dieren. Er is daar ook nooit één boa te bekennen (in Lent is deze sowieso niet aanwezig of onzichtbaar) om mensen op hun gedrag aan te spreken. Zet die dieren terug en ga die mensen opvoeden!
 • Maykel Korte achternaam

  3 maanden geleden
  Zsm alle runderen weer terugplaatsen daar, wat een dwaze beslissing!
 • Melinda Greer

  3 maanden geleden
  Dit is werkelijk niet te geloven! Nu staat dat kalfje alleen, zonder moeder. Allemaal omdat mensen regels aan hun laars lappen.....echt ongelooflijk!! Waar gaat dit heen.....
 • DJ Jansen

  3 maanden geleden
  Dit slaat toch volkomen nergens op? Omdat de vrouw zelf te dichtbij gaat, niet 25meter afstand houdt moeten de koeien het bezuren?? Het was een mooie toevoeging en de koeien hadden daar lekker veel ruimte en konden in de warme dagen ook lekker afkoelen.. sneu.
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  3 maanden geleden
  Dus, 4 mensen steken zonder te kijken de A1 over, verongelukken Alle auto's maar weg?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.