Typerend voor ‘vrouwenstad’ Nijmegen: speeltuintje bij de terrassen van het Faberplein. Kun je kindvriendelijk borrelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Typerend voor ‘vrouwenstad’ Nijmegen: speeltuintje bij de terrassen van het Faberplein. Kun je kindvriendelijk borrelen. © Paul Rapp

Vrouwen zijn in de meerderheid in Nijmegen en dat zie je aan de trends in de stad: ‘Ze zijn veeleisender’

NIJMEGEN - Deze stad is een vrouw. Al jaren zijn vrouwen in de meerderheid in Nijmegen en dat is te zien. De transformatie naar een feminiene stad is onmiskenbaar voor wie erop let.

12 reacties

 • Pedro Kantor

  5 maanden geleden
  Goh, als de trend omgekeerd was, steeds mannelijker zou er moord en brand geschreeuwd worden, maar nu het steeds vrouwelijker wordt is er niks aan de hand. Wederom blijkt dat feminisme niet voor gelijkheid gaat maar voor suprematie. Want als het om echte gelijkheid ging zouden we zeggen dat het helemaal geen goede zaak is dat de universiteiten steeds vrouwelijker werden, zouden we voor mannenquotas gaan. Maar nee, nog meer vrouwenquotas, nog meer dit en dat, de trend nog ongelijker maken.
 • Ceciel Buijser

  5 maanden geleden
  Bijzonder toch hoe sommige mensen benauwd worden van het gegeven dat vrouwen ook een plek in deze wereld claimen. Logisch toch, de helft van de mensheid bestaat uit vrouw. Nog geen 60 jaar geleden was het lot van de vrouw in dit land niet veel beter dan in pakweg Afghanistan, hoor: achter het aanrecht en voltijds voor de kinderen zorgen. Dit mag nu een bewuste keus zijn, niet iets wat je wordt verplicht. Dat op uni's meer dan de helft vrouw is, is mooi en laat zien dat vrouwen ook meetellen.
 • Mies Bauwvrauw

  5 maanden geleden
  @Chris, ik vind het een verademing dat dit artikel niet genderneutraal is. Ik ben namelijk een vrouw en hoewel geemancipeerd, voel ik mij op en top vrouw en wil ik als vrouw aangesproken worden. Dat is onderdeel van mijn identiteit. Er zijn er nou eenmaal significante verschillen tussen man en vrouw. Laten we die koesteren. Moeder natuur heeft de aarde niet voor niets niet gender neutraal ingericht, daar is een reden voor.
 • Chris Toorop

  5 maanden geleden
  Brigitte Kaandorp wist dit mooi te verwoorden, er wordt wel geroepen van ja er moeten meer vrouwen aan de top, door het glazen plafons, bla bla, maar er is nooit iemand die zich afvraagt of er wel genoeg vrouwen op de werkvloer zijn, stratenmaker, vuilnis en of plantsoenendienst. Daar hoor je ze niet over, nee, want dan krijgen ze vuile nagels, dus wie moet dat vuile werk wéér doen?
 • Piet Moenen

  5 maanden geleden
  Tja. Vrouwen... Terrasje en de kinderen aan het lot overlaten... Druk met hun telefoon, drankje, vriendinnen en carrière. Want werken doe je parttime op een terrasje zonder enige drive en motivatie. Kijk naar wat vrouwen aan de top voor elkaar krijgen.... Vroeger was er een reclame: "drank maakt meer kapot dan je lief is..". Tegenwoordig kun je beter zeggen.. ."vrouwen maken meer...." Nee mannen.. nee niet die metro mannetjes.. moeten het echte werk doen en hebben/krijgen geen tijd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.