Vrouwenvoetbal kijken kan, maar er is nog niet veel Oranjekoorts in het centrum van Nijmegen

NIJMEGEN - Het Nederlands dameselftal heeft de groepsfase overleefd. Dinsdagavond om negen uur spelen de Leeuwinnen de volgende wedstrijd tegen Japan in de achtste finale, maar Nijmeegse café’s stellen zich vooralsnog niet in op een drukke voetbalavond.

Op de Grote Markt in Nijmegen hangen er nog geen oranje vlaggetjes of andere uitingen die erop wijzen dat Nederland een belangrijke wedstrijd op het WK gaat spelen.

Barman Tom Teurlings (32) van Café De Derde Kamer verwacht een vol terras met bezoekers, maar niet in het oranje. ,,De vorige wedstrijden van Oranje kwamen er een aantal vrouwenvoetbalteams kijken. Vanavond misschien ook, maar het terras zit anders toch wel vol met dit mooie weer. Of de gasten dus speciaal voor de wedstrijd komen, durf ik niet te zeggen.” Toch wordt de wedstrijd vanaf half zes uitgezonden op grote schermen binnen in het café en buiten op het terras.

Ook op de Molenstraat wordt de wedstrijd uitgezonden. De Drie Gezusters zendt de wedstrijd uit op meerdere tv-schermen, ook hier binnen en op het terras. Bedrijfsleider Shayan Kowsari (32) verwacht een halfvol terras: ,,Vrouwenvoetbal leeft minder dan het mannenvoetbal. Wel is het bezig met een sterke opmars. Over vijf jaar kleurt dit terras misschien wel oranje tijdens een wedstrijd van de vrouwen. Dat zou me niks verbazen.”

Riley's in het oranje?

Bij de buren van Riley's Pub, een sportbar, zitten volgens bedrijfsleider Paul Barten (26) tijdens de wedstrijden van het Nederlands vrouwenelftal doorgaans wel veel vrouwen en ook nog gekleed in het oranje. ,,Hopelijk komen ze met dit warme weer nog steeds naar ons toe. Wanneer de vrouwen doorgaan naar de kwartfinale beloof ik dat Riley's helemaal oranje aangekleed gaat worden.”

Bij café Samson wordt de wedstrijd ook uitgezonden, maar slechts op twee tv-schermen achterin het café. Over het algemeen zendt Irish Pub The Shamrock ook voetbalwedstrijden uit, maar het is niet bekend of zij dit dinsdagavond ook doen.

Kortom: er zijn voldoende plekken in het centrum waar je de Leeuwinnen kunt zien voetballen, maar van Oranjegekte is bij de Nijmeegse kroegen en café’s vooralsnog geen sprake.

Volledig scherm
Het Nederlands dameselftal tijdens de wedstrijd tegen Canada in de groepsfase. © Cor Vos
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.