Volledig scherm
Vuurwerk tijdens oud en nieuw in Nijmegen, 2018. © David van Haren

Vuurwerkvrije zones in Tolhuis en Neerbosch met Oud en Nieuw

NIJMEGEN - Burgemeester Bruls gaat in enkele delen van de wijken Tolhuis en Neerbosch-Oost vuurwerk verbieden in de nacht van oud op nieuw. Het gaat om gebieden rond scholen in Tolhuis die al eerder werden getroffen door brand en bijna-brand als gevolg van vuurwerk. 

Plus een terrein, niet ver van winkelcentrum Notenhout, waar zich enkele keren ongeregeldheden hebben voorgedaan in de eerste nacht van het jaar. In beide wijken werden eerder al camera's gehangen om overlast te voorkomen. 

Experiment

Quote

In Neerbosch is er zelfs met vuurwerk naar hulpverle­ners gegooid.

Hubert Bruls, Burgemeester Nijmegen

Het aanwijzen van vuurwerkvrije zones in beide wijken is een experiment, om te kijken of er wellicht vaker en meer gebieden aangewezen kunnen worden. ,,De afgelopen vijf jaar hebben we daar te maken gehad met overlast en misbruik van vuurwerk”, verklaart  burgemeester Bruls de keuze. ,,In Neerbosch is er zelfs met vuurwerk naar hulpverleners gegooid.”

Om die ingreep mogelijk te maken, hebben burgemeester en wethouders dinsdag de tekst van de algemene plaatselijke verordening aangepast. Landelijk is er geregeld dat er op oudjaarsdag vanaf 18.00 uur tot nieuwjaarsnacht om 2.00 uur vuurwerk afgestoken mag worden. Door de aanpassing kan burgemeester Bruls nu ‘kwetsbare’ gebieden aanwijzen. Dat kunnen terreinen zijn, zoals in Tolhuis en Neerbosch, waar ongeregeldheden verwacht kunnen worden, maar ook plekken in buurten waar veel hulpbehoevende mensen wonen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.