Tientallen genieten van de zon op één van de Waalstrandjes in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tientallen genieten van de zon op één van de Waalstrandjes in Nijmegen. © DG

Waalstranden Nijmegen verboden terrein in late avond en nacht: te veel overlast

updateNIJMEGEN - De Waalstranden in Nijmegen zijn vanaf vrijdag verboden terrein na 22.30 uur. Er geldt vanaf dan een toegangsverbod tot 06.00 uur. Die maatregel stelt de gemeente in, om de toenemende overlast voor omwonenden tegen te gaan. 

10 reacties

 • H.E.M. Arts

  5 maanden geleden
  Indien regels niet gehandhaafd worden en blijven, dan worden deze m.i. steeds verder opgerekt door degenen onder ons die willen doen wat ze zelf voor ogen hebben zonder rekening te houden met een ander. Deze overtreders hebben m.i. handhaving nodig en niet langdurig pappen en nat houden/pamperen.
 • Stefanie Mees

  5 maanden geleden
  De straatcriminelen laten een spoor van no-go gebieden achter. Laf beleid.
 • Els Weber-van Dreuten

  5 maanden geleden
  Tony, wat denk je van gewoon thuis met elkaar afspreken? Ik denk niet dat al die hangjongeren geen thuis hebben.
 • SM Heijl

  5 maanden geleden
  Eens met Tony en Dirk. Verbieden lijkt makkelijk, maar je verplaatst het probleem alleen maar naar een andere locatie. Dit zagen we ook met het sluiten van de Waalkade, waardoor de problematiek en de herrie zich naar de overkant verplaatste. Deze overlast wordt veroorzaakt door een kleine groep criminele jongeren. Die moeten worden aangepakt, in plaats van alle Nijmegenaren te straffen. Dit gecombineerd met de gebeurtenissen in Amsterdam doet mij steeds meer twijfelen aan ons veiligheidsbeleid.
 • Frank de Jager

  5 maanden geleden
  De kwaden verpesten het voor de goeden. Zo gaat het meestal in NL. Primaire tak van de overheid is het handhaven van de orde en het garanderen van de veiligheid. En daarmee bedoelen ze niet dan maar eerder te sluiten. Dan bedoelen ze om daar agenten of boa's te laten surveilleren en hard optreden tegen overtreders. O.a. camera's plaatsen en forse boetes uitdelen en gebiedsverboden opleggen. En dus niet capituleren voor de straatterreur !

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.