Chillen met een kampvuurtje op het Nijmeegse Waalstrand. Van mei tot oktober is dat in de avond en nacht niet toegestaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Chillen met een kampvuurtje op het Nijmeegse Waalstrand. Van mei tot oktober is dat in de avond en nacht niet toegestaan. © Bert Beelen

Waalstrandjes: vrijheid terug, maar de overlast ook? Moet Nijmegen-beach nu wel of niet van het nachtslot?

NIJMEGEN - De Nijmeegse Waalstranden moeten snel van het nachtslot af. Althans, als het aan een groot deel van de gemeenteraad ligt. Die wil dat op zijn minst het strand tussen spoor- en Waalbrug ook na 22.30 uur toegankelijk is. Deze woensdag discussieert de politiek erover. Moet Nijmegen-beach nu open of niet? Dit zijn de argumenten voor en tegen.

5 reacties

 • Jeroen Franssen

  5 maanden geleden
  De rotzooi wordt grotendeels overdag achtergelaten dus daarvoor helpt een afsluiting al niet. Verder is de oplossing heel erg makkelijk: Handhaven, maar met verstand! Niet zo zwart-wit alles willen verbieden. Iemand die geen overlast veroorzaakt lekker laten zitten, raddraaiers flink bekeuren. Overdag en savonds. Zo simpel kan het zijn. En het excuus "er is geen tijd/geld voor handhaving" gaat niet op, want een totale afsluiting valt of staat ook bij handhaving.
 • H.E.M. Arts

  5 maanden geleden
  Wat is vrijheid? M.i. is vrijheid is doen wat jezelf wilt, maar niet ten koste van een ander. Met de overlast op de Waalstrandjes als voorbeeld, zag men dat er niet met deze vrijheid kon worden omgegaan. Ik heb de indruk, dat dit anno 2022 niet veranderd is.
 • berrie van Altena

  5 maanden geleden
  Niet op slot maar, meer toezicht en de hufters een gebiedsverbod geven geen kopjes thee of knuffels.
 • H.E.M. Arts

  5 maanden geleden
  Het oude stadsbestuur nam een besluit inzake aanhoudende overlast op de Waalstrandjes. Een nieuwe gemeenteraad wil deze beslissing over o.a. de sluitingstijd van de Waalstranden op Veur-Lent en Stadswaard tussen 22.30 en 6.00 terugdraaien. Is dit nog democratie? Met dergelijke acties wordt het vertrouwen in de politiek geschaad. Ik weet niet of u het weet, maar dieren en ook velen onder ons, bijv. kinderen en werkenden, hebben hun rust nodig tussen half elf 's avonds en 6 uur 's morgens.
 • Jaap De Graaf

  5 maanden geleden
  Typisch weer, die linkse naiefjes willen alles open gooien maar vergeten dat er mensen wonen, dieren leven en overdag ook mensen zonder glas in de voeten op de strandjes willen komen. Het is een grote bende op die strandjes maar ja, Nijmegen moet de stad van de vrijheid zijn, dat zien we wel terug aan het Joris Ivesp[lein

In samenwerking met indebuurt Nijmegen