Volledig scherm
De Waal bij Nijmegen, een drukke scheepvaartroute. © Paul Rapp

Waaltochten in de avond met Rob Jaspers

NIJMEGEN - Een blik op de binnenvaartcontainerterminal aan de Waal, maar ook genieten van de nieuwe natuur aan de Waaloevers en natuurlijk uitzicht op het rivierpark Lent. Dat kan ook eind juni en begin juli weer op de speciale Waaltochten van De Gelderlander.

Journalist Rob Jaspers geeft dan op de pannenkoekenboot tevens uitleg over de vele veranderingen rond de rivier.

Waalfront

Rond de Waal in de regio Nijmegen is de laatste jaren enorm veel veranderd. Niet alleen aan de Lentse zijde, maar ook aan de Nijmeegse oevers. De nieuwbouw aan het Waalfront West rukt in een hoog tempo op. De kolencentrale bij de sluis van Weurt wordt sinds kort stap voor stap afgebroken.

Rivierpark

Jaspers staat uitgebreid stil bij de achtergronden en de betekenis van het rivierpark Lent. Hij geeft ook uitleg over over de nieuwe geul ’t Zeumke in de Stadswaard in de Ooijpolder. Een geul die vooral bedoeld is om de uiterwaarden hier ‘spannender’ te maken voor recreanten.

Steenfabrieken

Verder vertelt Rob Jaspers over de aanpassingen in de Beuningse uiterwaarden, de omvorming van het grindgat Oosterhoutse Waarden tot natuurgebied. Hij belicht ook altijd de historie van de Waaloevers, zoals de betekenis van de steenfabrieken in de polders.

Tochten

Er zijn tochten op dinsdagavond 26 juni (19.00 uur) en woensdagavond 4 juli om 19.30 uur.. Het zijn de laatste tochten voor de zomervakantie. Informatie en boeken kan via de site pannenkoekenboot.nl of bellen met 024-3601262 (werkdagen 10.00 tot 17.00 uur) . Prijs 10 euro.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.