Volledig scherm
De partykalender van april aan de gevel van Club Monte Carlo. © DG

Waar is dat feestje? Niet bij Monte Carlo

NIJMEGEN - Het is een van de feestjes in april die wordt aangekondigd op de gevel van Club Monte Carlo aan de Wijchenseweg in Nijmegen: Royal Urban XXL met optredens van onder anderen rapper Lil Kleine. Toch zit de deur van de discotheek nog altijd op slot.

,,Het zijn activiteiten van vorig jaar'', zegt assistent-bedrijfsleider Mustafa Akbulut. ,,Aan onze situatie is nog helemaal niets veranderd en dus gaan we niet open.''

Ingrijpen

Monte Carlo is sinds mei 2016 dicht. Burgemeester Bruls van Nijmegen vond ingrijpen noodzakelijk, omdat het bij feestavonden bij herhaling uit de hand liep. Vooral na Turkse feesten en urbandancefeesten gebeurde het dat bezoekers met elkaar slaags raakten en de politie eraan te pas moest komen. De club probeerde bij de rechter sluiting te voorkomen, maar die oordeelde dat Bruls in zijn recht stond. 

Afwikkeling

Het wachten is nog altijd op een datum van het hoger beroep dat Monte Carlo tegen de sluiting heeft aangetekend, vertelt Akbulut. De afwikkeling van de schade door een binnenbrand in juni vorig jaar duurt volgens hem ook langer dan gedacht.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.