Xander Somers (links) en Willem Crooijmans van de JOVD Rijk van Nijmegen c.a. op de Grote Markt in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Xander Somers (links) en Willem Crooijmans van de JOVD Rijk van Nijmegen c.a. op de Grote Markt in Nijmegen. © Paul Rapp

Waarom Gelderse jongerentak gelooft in VVD-leider Rutte: ‘Ik durf wel tien kratten te zetten op een kabinet met hem als premier’

VVD-leider Mark Rutte ligt onder vuur. Wil zijn jongere achterban hem eigenlijk nog wel? Ja, zeggen voorzitter Xander Somers en secretaris Willem Crooijmans van de JOVD in Gelderland. En nee, echt niet alleen om later nog een fijn baantje in de politiek te krijgen, benadrukken ze.

17 reacties

 • Ben Hummelink

  1 jaar geleden
  Hoe kun je een notaire leugenaar vertrouwen. Dat is vandaag weer gebleken aan de uit gelekte kabinetsverslagen, dit om de 2e kamer bewust geen informatie te geven Een leider dient voor iets te staan en geen last van amnesie te hebben wanneer het hem niet uitkomt om eerlijk te zijn. Het is gewoon een schande dat hij dit zelf niet inziet maar nog een grotere schande van al die nalopers die hem dekken.
 • Jan Bergmans

  1 jaar geleden
  Ja Mies, volgens mij komt dat omdat de laatste 20 tot 30 jaar in het onderwijs alles maar dan ook alles gericht is om een - calculerende burger - ervan te maken, zelfs wetenschap moet binnen 1 jaar concreet wat opleveren. En sowieso is het van alle tijden dat mensen de neiging hebben te stemmen op "wat al is", lekker vertrouwd. Want zeg nu toch, niemand kan wat Rutte kan ..... Maar dat werd ook gezegd bij Van Agt, Lubbers, Kok, Bakellende, Rita Verdonk :) en nu Pinokkio Rutte.
 • Mies Gooyer

  1 jaar geleden
  Ja, Ruud. Jij bent de zoveelste met zo een verhaal. Of "nooit meer VVD". Hoe kan het dan dat ze toch weer ruim winnen? Durven de VVD-stemmers er niet voor uit te komen? Of is er gesjoemeld?
 • Frank vd Berg

  1 jaar geleden
  @Ruud, dat klinkt me heel bekend in de oren. Idem hier.
 • Ruud Jager

  1 jaar geleden
  Ooit was de JOVD de luis in de pels van de VVD. Ooit hield de JOVD de VVD bij de les. Ooit kende de VVD nog principes als vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid en sociale gerechtigheid en was het JOVD die de VVD de spiegel voorhield. Ooit was ik actief in de JOVD, zat ik zelfs een jaar in het HB. Ooit werd ik voor mijn inspanningen beloond met een lidmaatschap van verdienste. Ik schaam me om die onderscheiding nu nog te dragen. Ooit is intussen 40 jaar geleden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.