Kinderen protesteren tegen het voorgenomen besluit het trapveldje van De Buut te ontmantelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen protesteren tegen het voorgenomen besluit het trapveldje van De Buut te ontmantelen. © David van Haren

Waarom wereldberoemd pannaveldje in Nijmegen een onoplosbaar probleem is

analyseNIJMEGEN - Hoe heeft het deze zomer allemaal zó snel kunnen escaleren? Soms vraag ik me nog steeds af wat dat kleine pannaveldje in Nijmegen-Oost zo bijzonder maakt. 

27 reacties

 • Romulus

  1 jaar geleden
  Wel kun je tegenwerpen dat de kopers zich onvoldoende hebben georiënteerd voor de aankoop plaatsvond. Wat zou je zelf hebben gedaan? Een huis kopen zonder ook maar één keer kijken waar het huis komt te staan en in wat voor buurt het ligt?
 • Romulus

  1 jaar geleden
  Ondanks alle rechten, geluidsmetingen etc. het blijft naïviteit ten top van de kopers van de appartementen. Een speelveld is nou eenmaal geen plantsoen vol bloemetjes. Verder is het complex zelfs bijna óp een schoolplein gebouwd. Wat wil je nou als koper?Erken gewoon als gemeente dat er fouten in de vergunningverlening zijn gemaakt en geef de bewoners die wegwillen een riante een verhuisvergoeding. Hoe langer dit duurt des te langer de gemeente voor schut staat (en de klagende kopers ook).
 • enc

  1 jaar geleden
  Zowel de appartementen als de herbouw van de school zijn in de zelfde tijd “ontwikkeld”. De gemeente heeft een onmogelijke situatie laten ontstaan. Ga zelf eens kijken, een verhard speelveld tussen 2 harde stenen gebouwen dicht bij elkaar. Een ontzettende klankkast! Er zit niets anders op dan het speelveld verplaatsen. 
 • Frans

  1 jaar geleden
  Lowie, het probleem is dat de appartementen er staan en dat de eigenaren een woning hebben gekocht waarvoor door de gemeente Nijmegen keurig een omgevingsvergunning is verleend. De vraag is hooguit of dat terecht is gebeurd. Maar dat kun je de eigenaren niet tegenwerpen.
 • Lezer

  1 jaar geleden
  Had geen probleem moeten zijn...Die 'yuppen' konden voor aankoop van hun stulp toch weten, van deze 'klokkespeldeuntjes' en aldus niet kopen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Prins Philip bijgezet in koninklijke grafkelder
  Play

  Prins Philip bijgezet in koninklij­ke grafkelder

 2. Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit
  Play

  Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit

Nijmegen e.o.