Voorzitter Hubert Bruls van het Veiligheidsberaad en tevens burgemeester van Nijmegen staat de pers te woord na afloop van het Veiligheidsberaad.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Hubert Bruls van het Veiligheidsberaad en tevens burgemeester van Nijmegen staat de pers te woord na afloop van het Veiligheidsberaad. © ANP

‘Walgelijk en onacceptabel’: wethouders protesteren tegen afbeelding burgemeester Bruls op demonstratieposter

NIJMEGEN - ‘Walgelijk en onacceptabel’, vinden de Nijmeegse wethouders. Aanleiding is een poster die oproept tot een demonstratie in Nijmegen waarbij burgemeester Hubert Bruls persoonlijk op de korrel wordt genomen. De organisatie Nederland in Verzet  beeldt hem af met een varkenskop en benoemt hem als winnaar van de Anton Mussertprijs.

66 reacties

 • Loes Van den Heuvel

  1 jaar geleden
  Makkelijk scoren, ga maar eens iets nuttigs doen. Kijk maar eens goed in de spiegel en schik niet te hard.
 • Bert de Vos

  1 jaar geleden
  Nu het Bruls is reageren de andere wethouders, als jij en ik het zijn hoor je niemand.
 • Emiel Martens

  1 jaar geleden
  Het is nooit fijn als je wakker wordt en je ziet een spotprent over jouzelf en toch kon je dit verwachten want Bruls brult nog al eens. En dit zie je al jaren dat het gebeurt en hoe dan ook je houdt het niet tegen. Als ik alle reacties lees hoe Nijmegen zich schaart achter zijn burgemeester zal hem dat een goed gevoel geven want dat heeft hij nodig en zelfs geweld wordt opgeroepen om een demonstratie tegen te houden wat ik dus afkeur.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  @Carel van t Zand * FvD vindt de strenge maatregelen prima... dit levert hun dadelijk extra stemmen op.
 • j huisman

  1 jaar geleden
  @Carel van 't Zand; ten eerste dank dat je mensen zoals ik (middelbaar niveau qua inkomen en intelligentie) tot de elite rekent, nogmaals dank! Dat het meer over jou zegt is dan nog slechts een kanttekening. Ten tweede; wat bedoel je met "en het resultaat lijkt telkens weer totaal niet op de uitslag." ? Het is iets te cryptisch...wordt er consequent gefraudeerd?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen