Mountainbikers worden geinformeerd op de speciale MTB-route in de bossen van het Rijk van Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Mountainbikers worden geinformeerd op de speciale MTB-route in de bossen van het Rijk van Nijmegen. © Archieffoto: Bert Beelen

Wandelaars en mountainbikers zitten elkaar meestal niet in de weg

NIJMEGEN/BERG EN DAL - Zitten wandelaars, hardlopers en mountainbikers elkaar in de weg in het bosgebied Westermeerwijk? Valt reuze mee, zo zeggen de recreanten in het bos. Onderzoekers vroegen naar hun ervaringen. Meer dan 70 procent heeft geen overlast en is positief over de MTB-route.

10 reacties

 • Frank Peters

  1 jaar geleden
  Als we elkaar respecteren en gewoon wat ruimte gunnen kan iedereen lekker recreeren. Alleen loslopende honden die ongewenst tegen mij opspringen met hun vieze poten en gesnuffel op intieme plekjes mogen voor mij allemaal aan de lijn. Dan kunnen ze ook niet het wild opjagen of zelfs aanvreten.
 • Leo Meer

  1 jaar geleden
  Ik ben zelf mtber en ik zie dat er nooit iets aan de hand is. Hondenbezitters (ik heb ook een hond) houder vaak zelf geen rekening met andere in het bos. Ineens vind men hun hond een die van de natuur en laten de hond los lopen. Iets wat je niet moet doen. Ja dan kan het wel eens mis gaan. Maar dat is dan niet het probleem van anderen.
 • Jochem Boxtel

  1 jaar geleden
  Er zijn veeeeeeeeeel meer wandelaars met wandelpaden in het bos dan mountainbikers...
 • Carel van ‘t Zand

  1 jaar geleden
  Blijkbaar maakt het mtb-en dat je er heel erg hard van moet brullen…. Die groepjes mannen zijn net Bokito’s op een fietsje. Alleen de zijwieltjes ontbreken er nog aan….
 • Tonnie Smeeman

  1 jaar geleden
  Niemand hoor je over de ruiters die af en toe als gekken door het bos galopperen. Fit is mijns inzien zeker zo gevaarlijk als een fietser.Geen overzicht en toch door het bos razen op plaatsen waar je ze niet verwacht. Er zijn immers geen ruiterpaden

In samenwerking met indebuurt Nijmegen