Volledig scherm
Handhaving bij de Blauwe Steen op de Burchtstraat. © Rob Jaspers

Wankelende Blauwe Steen legt busverkeer centrum Nijmegen plat

updateNIJMEGEN - De Blauwe Steen op de Nijmeegse Burchtstraat, nabij de Grote Markt, is onstabiel. Dit valt duidelijk op wanneer een bus overheen rijdt en de steen te veel meegeeft. De bussen rijden dinsdag helemaal niet meer over de Burchtstraat. Woensdagmorgen wordt de dienstregeling hervat.

Bij de steen worden spoedreparaties verricht. De plek waar de werkzaamheden plaatsvinden, is afgezet. Vervoersmaatschappij Breng verwacht dat het oponthoud tot 02.00 uur vannacht duurt. Bussen rijden daarvoor via de Nijmeegse singels, buiten het centrum, net als op de gebruikelijke marktdagen.

Aan de Blauwe Steen, die een grijs met blauwe kleur heeft, kleeft de nodige historie. Zo werden op de plek van de steen in het verleden vonnissen van veroordeelde misdadigers voltrokken. Tegenwoordig is het een carnavalssymbool.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.