Energieproducerend afvalbedrijf ARN in Weurt.
Volledig scherm
PREMIUM
Energieproducerend afvalbedrijf ARN in Weurt. © Picasa

Warmtenet naar Dukenburg komt eraan, energie van ARN als eerste naar Zwanenveld

NIJMEGEN - De aanloop naar een gasloos Dukenburg, te beginnen met de wijk Zwanenveld en een deel van Lankforst, is in volle gang. Het Nijmeegse stadsdeel Dukenburg wordt aangesloten op het warmtenet, net als Nijmegen-Noord en het Waalfront (de nieuwbouw tussen Weurtseweg en de Waal). 

7 reacties

 • Evil Admin

  1 week geleden
  Dit wordt ons de burger door de strot gedouwd omdat de dominee, de linkse milieu kerk het op een akkoordje gegooid heeft met de koopman, in dit geval grote bedrijven die hopen flink geld te kunnen verdienen met het aanleveren van een politiek gewenst product. En wanneer de dominee en de koopman het eens zijn heeft de burger het nakijken. Geld wordt hier weggegooid voor linkse dagdromen en rechts zakkenvullen ipv te investeren in echt een nuttig alternatief, kernenergie of kernfusie.
 • D

  1 week geleden
  Ik betaal al 30 jaar voor groen gas. Dus dat kan gewoon blijven stromen hoor
 • null null

  1 week geleden
  @Uw buurman De Autoriteit Consument en Markt beslist over de hoogte van de stadswarmte consumentenprijs en is gelijkwaardig aan energieverbruik met aardgas, niets mis mee. Vattenfall heeft de benodigde stadswarmte niet ergens op de schappen liggen, moet dat ook inkopen bij de leverancier ARN voor n "leuk" prijsje, stadswarmte is financieel veel aantrekkelijker dan electriciteit leveren aan het openbare net. Misschien zijn de aandeelhouders van ARN hierin de grote winnaar
 • Uw Buurman

  1 week geleden
  @Null Null, Precies de warmtewet is het probleem. Het geeft bedrijven als Vattenval het recht om goedkope en in dit geval hele vuile warmte te verkopen voor de gasprijs.
 • null Houthakker

  1 week geleden
  Als het koud is, wordt er aan de rand van de wijk in een gebouw gewoon bijgestookt met gas. Aangezien de prijs van het warmtenet gekoppeld zit aan de gasprijs, zal het duur blijven en ook elk jaar duurder worden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Betty (90) over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'
  Play

  Betty (90) over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'

 2. Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven
  Play

  Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven

Nijmegen e.o.