Vierdaagsewandelaars op de Waalbrug, toegejuigd door de blusboot van de brandweer.
Volledig scherm
PREMIUM
Vierdaagsewandelaars op de Waalbrug, toegejuigd door de blusboot van de brandweer. © Erik van 't Hullenaar

Was het nou wel nodig om de Vierdaagse al te schrappen? En zitten de massale feesten er nog wel in? ‘Het is hun keuze, maar we zijn echt verbaasd’

NIJMEGEN -  De Nijmeegse Vierdaagse gaat dit jaar niet door, maar is die afgelasting eigenlijk wel nodig? En wat voor gevolgen heeft het? De belangrijkste vragen op een rij.

6 reacties

 • Reineke Kramer

  3 weken geleden
  Volgens de heer Westerman van VVEM is de 4daagse de enige die nu al een streep heeft gezet door een zomer activiteit. Dit is niet juist. Al weken geleden heeft de organisatie van de Invictus Games eind mei in Den Haag de internationale games voor geblesseerde militairen geannuleerd.
 • Evil Admin

  3 weken geleden
  @T Lamme: Deze regering van Rutte een snelle aanpak en uitvoering van de corona? U bedoelt toch de regering die wekenlang in maart riep dat er geen gevaar is? Constant achter de feiten aanloopt en die voortvarend in de vaccinaties zijn dat we onderaan in Europa bungelen? Laat U geen zoete broodjes bakken door de media, die zit nu zo dicht tegen Rutte aangehurkt dat zijn hand zowat zichtbaar is als de media spreekt. Een ezel stoot zich geen 2x aan dezelfde steen, maar helaas kiezers wel.
 • Mattie Veld

  3 weken geleden
  Trainen is natuurlijk altijd goed voor de conditie en het immuunsysteem, verder is het goed dat er zo vroeg duidelijkheid is, anders krijg je al die complotdenkers weer over je heen.
 • D Dam

  3 weken geleden
  Afschaffen die vierdaagse! Alle dorpen zijn ontregelt en het bedrijfsleven moet zich maar schikken voor zuipende mensen!!! Niet meer van deze tijd, prima en fijn dat het ook dit jaar niet doorgaat!!!
 • T Lamme

  4 weken geleden
  Gezien de snelheid van aanpak en uitvoering van deze regering Rutte III, een begrijpelijk besluit. En uiteraard hebben alle stuurlui aan de wal een veelheid aan meningen etc. Financieel is het een dreun voor de middenstand en die staan al met de rug tegen de muur. Maar zij kunnen nu ook zien hoe belangrijk die wandelaars zijn en dat die best financieel ondersteund kunnen worden en niet de prijs verhogen voor de wandelaar naar €100,= . Volgend jaar wordt ik 80 j en hoop de 14e te lopen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Rutte: niet regeren met racistische FvD en wegloper Wilders
  Play

  Rutte: niet regeren met racisti­sche FvD en wegloper Wilders

 2. Paus Franciscus aangekomen in Irak voor historisch bezoek
  Play

  Paus Franciscus aangekomen in Irak voor historisch bezoek

Nijmegen e.o.