Na NEC-Vitesse, afgelopen oktober.
Volledig scherm
PREMIUM
Na NEC-Vitesse, afgelopen oktober. © Paul Rapp

‘Wat als niet jij maar je vader de gevangenis in moet?’: een andere blik op hooliganisme

NIJMEGEN - Stadionverboden, cameratoezicht: het was er al toen Martin van Straaten bij NEC met voetbalsupporters en veiligheid bezig was. Heeft het geholpen? ,,No way.” Voor de échte oplossing moeten we anders leren kijken, zegt hij.

5 reacties

 • A.M. BERBEN

  2 maanden geleden
  VAN STRAATEN praat nog steeds enkel en alleen maar vanuit de positie van zijn vroegere bazen: de verantwoording ligt overal BEHALVE bij de voetbalclub zelf. Ik kan dan ook slechts concluderen dat dit een verhaal is waar we in 2021 gewoon niet meer in mee willen gaan omdat we gezien hebben dat deze mentaliteit, die ook door VAN SCHAIK als directeur van NEC wordt aangehangen, volstrekt eenzijdig alle gevolgen van handelen binnen de BVO elders neerlegt net als alle kosten voor politie inzet etc.
 • Sonne Bon

  2 maanden geleden
  B.PEETERS hou toch op met je onzin verhaal. Degene die opgepakt zijn zijn oud genoeg om zelf hiun straf te te vereffenen. Dat hoeft niet op de bord van de ouders te komen. En praat niet over betere opvoeding aub , want in elk gezin kan er een kind meegesleurd worden in de sensatie om te rellen...
 • C. v. Buiten

  2 maanden geleden
  @Jan Jansen. Helemaal eens maar heb nog een aanvulling. De ouders van de opgepakte minderjarigen moeten een flink bedrag dokken om de inzet van politie/ME te betalen incl. de schade. Dat ze hier jaren voor moeten afbetalen is hun probleem. Ook verplicht voor de ouders een opvoedcursus en de nodige hulp. Ouders die geen Nederlands spreken verplichten dit te doen net zo lange totdat ze zich verstaanbaar kunnen maken en de goede Nederlandse mentaliteit kennen. De rest flink laten betalen en de cel.
 • Daan Janssen

  2 maanden geleden
  Ik weet wel wat er met de Nijmeegse aanpak van gegevens delen met Jan en Alleman gebeurd is: privacywetgeving. Dat mag dus niet meer.
 • Jan Jansen

  2 maanden geleden
  Ik kan het niet vaak genoeg roepen: leg alle kosten van Politie en ME op het bordje van de voetbalclub. Deze kunnen dat het beste weer doorberekenen aan de juiste leden. Het probleem lost zich zo vanzelf op. En anders de club wel. Wij belasting betalers zitten niet te wachten dat dit uit de algemene middelen wordt betaald. Je zult zien dat de clubs dan opeens wel met oplossingen komen ipv repen chocolade voor de burgemeester!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.