In één keer geslaagd op scholen in regio Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
In één keer geslaagd op scholen in regio Nijmegen. © Gelderlander - 2019 infographic Rik Bors

Wat is het geheim van topaantal geslaagden in Nijmegen en omgeving?

NIJMEGEN - Op het Montessori College en Karel de Grote College in Nijmegen slagen al jaren op rij bovengemiddeld veel leerlingen. Wat is hun geheim?

Wat doen het Montessori College en Karel de Grote College zo goed? Die vraag komt op als je de slagingspercentages ziet van deze scholen en een vergelijking maakt met andere scholen in de regio Nijmegen. 

Met name de havo onderscheidt zich: respectievelijk 90 en 93 procent van de leerlingen is al bij de eerste ronde geslaagd. Een veel hoger percentage dan op scholen als het Canisius College (71), Mondial College (77), NSG (77), Notre Dame (77), Pax Christi (75), Maaswaal College (79) en SSgN (81).

Maar ook de andere schoolafdelingen scoren bovengemiddeld. ,,De kans is groot dat we bij een aantal leerwegen na de herexamens op 100 procent geslaagden uitkomen”, doet rector Berni Drop er nog een schepje bovenop.

100 procent geslaagd

Ook ‘wereldschool’ Kandinsky College Nijmegen laat van zich spreken, hier slaagde zelfs 100 procent van de gymnasiasten. Deze school toonde zich de afgelopen jaren eveneens stabiel met goede slagingspercentages.

In vergelijking met Montessori en Karel de Grote bleef afgelopen jaar alleen de havo misschien iets achter, hoewel 85 procent geslaagden natuurlijk nog steeds prima is.

Goede cijfers van de genoemde scholen kunnen maar ten dele verklaard worden door een lichting die er dit jaar toevallig bovenuit springt. Ligt het dan aan minder soepel overgangsregels hanteren in het jaar vóór het eindexamen? Krijgen naar verhouding minder leerlingen de kans op een  hoger niveau het diploma te halen dan wat de basisschool adviseerde?

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.