Volledig scherm
PREMIUM
Een bewoner van een huis aan de 23ste straat Gildekamp in Nijmegen werd overgedragen aan de hulpverlening nadat hij de gaskraan had opengedraaid. © Jesse van den Hater / 112Nieuwsgroep

Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraaien

ARNHEM - Je denkt dat je rustig en veilig woont, en opeens moet je je huis uit vanwege een gaslucht en explosiegevaar. Het gebeurde afgelopen zomer in Nijmegen twee keer binnen vier dagen: aan de Gildekamp in Lindenholt op 8 juli 2019, en aan de Neerbosscheweg vlak bij het Goffertstation op 11 juli. Wat de geestelijke gezondheidszorg niet kan voorkomen, komt bij de rechter op het bord. En wat doet die ermee?

Het is midden op de dag als op 8 juli een 40-jarige man in verwarde toestand de gaskraan opendraait in zijn woning aan een hofje in Lindenholt. Als de hulpverleners komen, ontdekken zij dat de gasslang van het gasfornuis is doorgesneden en dat de ventilatiekanalen met een plastic zak zijn afgeplakt. Ook zijn de gordijnen met tape vastgeplakt. ‘De man is overgedragen aan de hulpverlening’, meldt de politie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.