Bewoners uit omliggende wijken van de asfaltfabriek protesteerden vorige maand tegen 'die vieze stinkfabriek'. Ook werden voor de gesloten poort van de Asfalt Productie Nijmegen aan de Energieweg kaarsjes aangestoken.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners uit omliggende wijken van de asfaltfabriek protesteerden vorige maand tegen 'die vieze stinkfabriek'. Ook werden voor de gesloten poort van de Asfalt Productie Nijmegen aan de Energieweg kaarsjes aangestoken. © Paul Rapp

Wat stoten die asfaltfabrieken precies uit? Tweede Kamer wil het weten: ‘Hoe meer er bekend wordt, hoe stinkender het zaakje wordt’

NIJMEGEN / WEURT - Hoeveel schadelijke stoffen stoten Nederlandse asfaltfabrieken eigenlijk uit? Dat moet het kabinet op een rij zetten nu de Tweede Kamer dinsdag een voorstel van SP en PvdD heeft aangenomen.

4 reacties

 • Vivian Hansen

  2 weken geleden
  Vergunningverlening aan en handhaving bij grote bedrijven vraagt veel expertise. Die is er vaak niet want op deze taken is sterk bezuinigd. Daar zit de oplossing.
 • Carel van ‘t Zand

  2 weken geleden
  Onze huidige welvaart gaat gepaard met grove vervuiling van grond, lucht en drinkwater. Dat ‘economische groei’ niet oneindig door kan gaan is een vaststaand feit. Toch wordt dit feit dagelijks ontkend en afgewezen. Het systeem piept en kraakt en overal loopt het spaak. ‘Economisch’ gaat het ‘nog steeds’ heel goed volgens Rutte… yep: voor een steeds kleiner groepje. Is dit het allemaal waard?
 • Erik Fleuren

  2 weken geleden
  Ingediende moties, door de verschillende partijen, getuigen van weinig kennis van zaken en zullen op termijn weinig effect hebben. Jammer gemiste kans door de raad. Ook het instemmen met het ingediende meetplan vertoont grote gaten en onvolkomenheden. Er wordt niet gekeken naar de stapeling van uitstoot door de verschillende veroorzakers en de impact door inwerking van de verschillende vervuilende stoffen op elkaar. Alle moties zijn voor de bune, in verband met de komende verkiezingen.
 • Jan Willem Scholten

  2 weken geleden
  Vaccineren al die kritische bewoners! Geloven ze nou echt dat de overheid zou spelen met de gezondheid van zijn burgers? Ongelofelijk die naïviteit..

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.