De vlaggenparade tijdens de opening van de EuroGames in Barcelona in 2008.
Volledig scherm
De vlaggenparade tijdens de opening van de EuroGames in Barcelona in 2008. © EPA

Wat wil Nijmegen met EuroGames? Roze en toch voor iedereen?

NIJMEGEN - Het sportevenement EuroGames, dat in 2022 in Nijmegen wordt gehouden, richt zich specifiek op lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (lhbti). Maar dat wil niet zeggen dat heteroseksuelen niet welkom zijn. Iedereen mag meedoen, zegt de organisatie. En juist daarom dragen de EuroGames bij aan sociale inclusie, juicht wethouder Grete Visser.

9 reacties

 • pe arjo

  3 jaar geleden
  Het zal de organisatoren wel een goed gevoel geven dat ze zoiets fijns in hun regenboogstad kunnen houden.Lekker belastinggeld uitgeven zodat de organisatoren zich kunnen profileren voor de media,de EU of iets van die aard.Het volk ,dat met zijn identiteit worstelt ,zal dat blijven doen tot dit soort evenementen een stille dood sterven.
 • Rich

  3 jaar geleden
  Ik dacht dat we allemaal gelijk waren maar ik heb me vergist zo te lezen. Moet ik nu sommige vrienden anders gaan behandelen heb ik geen zin in ze blijven voor mij nog steeds gelijk.
 • J. Bogaard

  3 jaar geleden
  Waarom evenementen organiseren gericht op een bepaalde groep mensen hoe dan ook geaard, blank of gekleurd ene geloof of andere geloof? Dit soort initiatieven voor specifieke groepen zorgen juist voor polarisatie.
 • Tony

  3 jaar geleden
  Met Eijgenhuisen eens. Waarom aparte spelen, terwijl de gehele lhbti-gemeenschap loopt te gillen om acceptatie en gelijkheid. Daarnaast kan Nijmegen het geld hiervoor beter gebruiken om de bejaarden tegen een gereduceerd tarief gebruik te laten maken van het OV. Wethouders in Nijmegen zijn vooral goed in geld uitgeven aan de verkeerde zaken (bv Green Capitol). Terwijl ze hun eigen gepensioneerde inwoners laten barsten die decennia keurig belasting hebben betaald.
 • Plienie

  3 jaar geleden
  Jij bent de eerste persoon waarvan ik lees dat het hier over slachtoffers zou gaan. Hoe haal je het in je hoofd! Je toetsenbordwerkje zegt iets over jou en niet over de EuroGames.
 1. De idolen van toen zijn nu heldinnen, Dolly Dots zijn bezig aan écht hun laatste rondje
  PREMIUM
  5

  De idolen van toen zijn nu heldinnen, Dolly Dots zijn bezig aan écht hun laatste rondje

  NIJMEGEN/ARNHEM - De Dolly Dots nog één keer live Hela-di-ladi-lo of Radio horen zingen, natúúrlijk is dat jeugdsentiment. Bijna te mooi om waar te zijn, 34 jaar na hun hoogtijdagen. Maar wat vooral blijft hangen is hoe krachtig en levenswijs deze chickies van inmiddels (in de) 60 op het podium en in het leven staan. Al ging dat niet vanzelf. ,,Toen we stopten, hadden we geen idee wie we waren.’’

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.