Volledig scherm
PREMIUM
De waterschapslasten zijn per waterschap verschillend. © Marcel Kuster / De Gelderlander

Waterschapslasten: Droge voeten zijn niet overal even duur

NIJMEGEN - Waterschapsbelasting is niet overal even hoog. Tussen de kosten die waterschappen in deze regio rekenen, zitten grote verschillen. Waterschap Rivierenland (Midden- en Zuid-Gelderland) is een stuk duurder dan Waterschap Aa en Maas (Brabant) en Waterschap Limburg. Voor een gemiddeld gezin kan het verschil snel oplopen tot meer dan honderd euro per jaar. 

Dat blijkt uit een vergelijking van de tarieven van de drie waterschappen Rivierenland, Aa en Maas en Limburg. Een gezin met een eigen woning van 280.000 euro is dit jaar bij Rivierenland 383,08 euro aan waterschapsbelastingen kwijt. Aa en Maas rekent 306,68 euro, Limburg stuurt een rekening van 268,91 euro. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.