Volledig scherm
De nevengeul bij Lent. © Gerard Verschooten

Watersportcentrum Nijmegen stapje dichterbij

NIJMEGEN - Zes watersportverenigingen tekenen maandagavond een voorovereenkomst met wethouder Renske Helmer van Sport om het Bastion onder de Verlengde Waalbrug in te richten als watersportcentrum. Medio dit jaar moet duidelijk zijn of dit ook financieel haalbaar is.

Als de gemeenteraad ja zegt, moet er vervolgens een bestemmingsplan gemaakt worden. Dat vergt een jaar. Met de inrichting kan dan begin 2019 gestart worden. Het watersportcentrum vergt een investering van circa vijf miljoen euro.

Spiegelwaal
De zes verenigingen die de overeenkomst ondertekenen zijn: Roeivereniging De Waal, Kanosportvereniging De Batavier, de Nijmeegse Reddingsbrigade, Studenten Roeivereniging Phocas, Studenten Zeilvereniging De Loefbijter en Studenten Surfvereniging Aeolus. Zij zijn verenigd in de Stichting Watersport Nijmegen. Die stichting ijvert al sinds 2011 voor watersport in de Spiegelwaal. Roeivereniging De Waal beschikt al over een tijdelijke accommodatie bij de Oosterhoutsedijk.

De watersportclubs zoeken zelf al enige tijd intensief naar bijdragen van fondsen voor de inrichting van het watersportcentrum.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.