Een van de watertappunten in Nijmegen.
Volledig scherm
Een van de watertappunten in Nijmegen. © Gerard Verschooten

Watertappunten worden kunstzinnig

NIJMEGEN - De witte watertappunten in Nijmegen worden opgefleurd. Diverse partijen hebben zich al aangemeld voor het initiatief van Marianna Bakker. Ze wil de veertien openbare witte kranen van Vitens in het centrum meer laten opvallen door er kunst op en omheen te laten maken. 

Wouter de Vries

,,Ik hoop dat mensen er dan nog meer gebruik van gaan maken'', zegt Bakker, die zo het kopen van plastic waterflesjes wil ontmoedigen. Onder meer kunstenaarscollectief Verfbaar toont interesse. Eerder al maakte het collectief kleurrijke muurschilderingen in de stad. Ook de organisatie achter het Drift Festival heeft volgens Bakker plannen om een paal te 'adopteren'.  

Olifant

Vorige maand werd het eerste ontwerp voor een kleurrijk watertappunt bedacht door leerlingen van NSG Groenewoud. Zij willen een waterpaal versieren als roze olifant. Deze wordt naar verwachting gepresenteerd tijdens festival Flowlands op 2 september. Bakker: ,,Andere ideeën zijn bijvoorbeeld een getekende 'waterslang' die op de grond naar een waterpaal leidt. Het leuke is dat alle projecten samen een nieuwe kunstroute door de stad vormen.''

Kunstenaars, bedrijven en organisaties die ook een kunstzinnig waterpunt willen realiseren zijn nog welkom. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.