Een van de watertappunten in Nijmegen.
Volledig scherm
Een van de watertappunten in Nijmegen. © Gerard Verschooten

Watertappunten worden kunstzinnig

NIJMEGEN - De witte watertappunten in Nijmegen worden opgefleurd. Diverse partijen hebben zich al aangemeld voor het initiatief van Marianna Bakker. Ze wil de veertien openbare witte kranen van Vitens in het centrum meer laten opvallen door er kunst op en omheen te laten maken. 

13 reacties

 • Marbel

  5 jaar geleden
  Wat bedoel je? Tappuntwatervrees? Je kunt contactloos een flesje vullen met kraanwater. Ook kun je contactloos water drinken met je hoofd er onder. (Wordt wel natte boel onder tappunt). Kommetje maken met je hand kan ook. Leeg eigen flesje mee is handiger.
 • Marbel

  5 jaar geleden
  Wat doe jij onbetaald voor Nijmegen om de stad duurzamer / leuker / mooier / leefbaarder te maken? Nijmegen heeft best veel tappunten, maar ze vallen niet zo goed op. Wanneer deze kunstzinnig zijn gemaakt, weet iedereen ze straks door Tap-Art makkelijker te vinden en kan vaker kraanwater tappen. Gratis, gezond en duurzaam door minder plastic afval en... een mooiere stad (hoewel je over smaak  / wat mooi is natuurlijk altijd weer kunt twisten).
 • Marbel

  5 jaar geleden
  Meer kraanwater tappunten in de stad en buitenwijken...? Helemaal mee eens. Verzamel voorstanders en stel je vraag aan desbetreffende wijkbeheerders. Even in actie komen dus.De kunstenaars, die de tappunten kunstzinnig maken, werken ONBETAALD aan Tap-Art mee! Zij dragen met hun creativiteit bij aan een het duurzame doel minder plastic afval (wegwerpflesjes water), attenderen op gratis kraanwater (gezond) en maken de leefomgeving leuker. Een cadeau voor bewoners en bezoekers.
 • Marbel

  5 jaar geleden
  BN-er (Bekende Nijmegenaar)? We nemen jouw idee mee naar de kunstenaars die de bijdragen aan het kunstzinnig maken van  de kraanwater tappunten in het kader van Tap-Art.
 • Marbel

  5 jaar geleden
  De tappunten kunstzinnig maken heeft als doelen: deze beter te laten opvallen en aan te zetten tot tappen met een hervulbare fles > minder plastic afval (wegwerpflesjes water), meer kraanwater drinken (gezond en gratis) en een kleurrijker. Nijmegen. Geleerd hebbende van de afvalbakken op de Waalkade: er wordt niets bevestigd, dus hufterproof. Er komen schilderingen op straat 'rond' het tappunt. Een kleurtje geven aan de tappunten gaat zeker helpen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen