Willem Hofstede is 'tegelwipper’, hij spoort Arnhemmers aan met slogan: tegel eruit, plantje erin.
Volledig scherm
PREMIUM
Willem Hofstede is 'tegelwipper’, hij spoort Arnhemmers aan met slogan: tegel eruit, plantje erin. © Erik van 't Hullenaar

‘We wonen in pizza-ovens die heel traag afkoelen’; tegelwipper Willem adviseert: Steen eruit, groen erin

Hou maar op met praten over de hete, droge zomer. Ga nu iets doen om je huis koeler te maken, zegt Arnhemmer Willem Hofstede. Hij is tegelwipper van beroep en spoort iedereen aan: tegels uit de tuin, plantjes erin. ,,Dat maakt binnen echt graden verschil.”

12 reacties

 • Ingrid Bakker

  7 maanden geleden
  En het onkruid dan? Groeit dat niet in een tuin met heesters en rotsplanten?
 • Ceciel Buijser

  7 maanden geleden
  @Ingrid, @Peter, je kunt ook prima een tuin hebben waar je niet al te veel onderhoud aan hebt. Een tuin met struiken en heesters bijvoorbeeld, koelt ook prima af en de vogels zijn er blij mee. En aan een rotstuin hoef je bijna niks te doen, doet groeit heel langzaam en vergt weinig onderhoud. Staat wel heel leuk.
 • Ingrid Bakker

  7 maanden geleden
  Goed gezegd Peter. Niet kunnen verhuizen naar een huis zonder tuin. Geen geld voor een mannetje die de tuin kan onderhouden en het zelf niet meer kunnen. Ik ben er best mee eens dat we iets moeten. Maar om zomaar te roepen dat alle tegels eruit moeten. Denk ook eens aan ons ouderen.
 • gerard loon

  7 maanden geleden
  Groene tuin op de zuidelijke kant , door overmacht ( Corona ) e.d. wat uitbundiger dan eerder zorgt voor een koeler huis dan voorheen . Geen zon op de gevel en deur en ramen , scheelt zomaar een paar graden in huis zonder airco. Het bevalt me uitstekend en ik zit er niemand mee in het vaarwater. Groen moet je doen , bestraten liever laten !
 • Geert kolks

  7 maanden geleden
  Woningbezitters verplichten hemelwaterafvoer los te koppelen van de riolering en dat water in tuin zonder tegels of i.d te laten lopen. Ook bij nieuwbouw de bouwers verplichten de hemelwaterafvoerpijp niet aan te sluiten op riolering

In samenwerking met indebuurt Nijmegen