Wéér dodelijk ongeval bij Nijmeegse meubelboulevard: ‘Het was wachten tot het weer mis zou gaan’

MET VIDEONIJMEGEN - Een bus, een fietser, een knal. Wéér ging het mis op de plek waar de busbaan en het fietspad bij de meubelboulevard in Nijmegen elkaar kruisen. Een 62-jarige fietser uit Groesbeek overleefde de aanrijding niet. Tijd voor maatregelen, menen betrokkenen, na het tweede dodelijke ongeval in vijf jaar tijd.

13 reacties

 • Chris Gijsberts

  2 weken geleden
  @Chris Toorop: ik zeg alleen dat ik niet lees dat Milou Patty door rood is gereden. Dat veel fietsers dat wel doen geloof ik best. Maar in het persoonlijke geval van mevrouw Patty moet dat eerst bewezen worden. Anders scheer je alle fietsers in dit geval over één kam..
 • EJ Visscher

  2 weken geleden
  Het is niet de hoogste tijd om die plek veiliger te maken maar de hoogste tijd dat fietsers stoppen voor het rode licht. Veel aanrijdingen ontstaan simpelweg doordat men zich niet aan de verkeersregels houd.
 • Marijke Stoffelen

  2 weken geleden
  De busbaan en het fietspad kruisen nergens dus of de buschauffeur heeft te hard gereden of de fietser is door rood licht gereden met oversteken zoals jullie het brengen lijkt het erop dat de buschauffeur de fietser van het fietspad gereden heeft
 • Chris Toorop

  2 weken geleden
  @ Gijsbeets : en welke verklaring heb jij dan? De verkeerslichten staan zo ingesteld, dat voor de fietsers en voetgangers het licht op rood gaat ruim voordat de bus de kruising nadert. De verkeerssituatie op de busbaan is namelijk zo ingericht dat de bus altijd door kan rijden. Dus bij wie ligt dan volgens jou de fout?
 • Leontine Kuijpers

  2 weken geleden
  Waarom de wegsituatie aanpassen omdat de meeste fietsers en wandelaars zich niet aan de regels houden en met gemak gewoon door rood lopen of fietsen zonder om te kijken? Deugt de verkeerssituatie dan niet of deugt de mentaliteit van de voetgangers en fietsers niet?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen