Volledig scherm
Het Ragazze Quartet is een van de ensembles die optreden tijdens Klassiek Goes Underground in parkeergarage Kelfkensbos. © Nichon Glerum

Weer drie klassieke concerten in parkeergarage Kelfkensbos

vierdaagsefeestenNIJMEGEN - Het Ragazze Quartet, het Noviomagum Wind Orchestra en het Damask Vocal Quartet zijn tijdens de Vierdaagsefeesten te beluisteren in parkeergarage Kelfkensbos. Deze gratis klassieke concerten zijn dit jaar voor het eerst in samenwerking met Concertzaal de Vereeniging georganiseerd.

Parkeergarage Kelfkensbos wordt sinds 2016 jaarlijks tijdelijk tot concertzaal omgetoverd tijdens de Vierdaagsefeesten. De onderste verdieping blijft dan vrij van auto's en wordt gevuld met klapstoeltjes. De bijzondere akoestiek levert vaak speciale concerten op. 

Het Ragazze Quartet opent de reeks op zaterdagavond 13 juli. Dit frisse strijkkwartet wordt geroemd om de energieke performance, het veelzijdig repertoire en de veelzijdige optredens met een twist. Noviomagum Wind Orchestra, al eerder te beluisteren in de parkeergarage, vult de zondagavond. Dit 35-leden tellende blazersorkest uit Nijmegen speelt zowel orkestmuziek als symfonische harmoniecomposities.

De reeks wordt maandag 15 juli afgesloten door het Damask Vocal Quartet. Dat bestaat uit de Amerikaanse sopraan Katharine Dain, de Franse mezzosopraan Marine Fribourg, de Britse tenor Guy Cutting en de Canadese bariton Drew Santini. Het kwartet heeft een breed repertoire, van Schubert, Schumann, Brahms en Haydn tot Milhaud, Messiaen, Stravinsky, Schönberg en David Lang. 

De concerten beginnen telkens om 20.00 uur. Wie een zitplaats wil bemachtigen, moet die tijdig reserveren. Dat kan vanaf vrijdagochtend 19 april. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.