Weer een autobrand in Nijmegen, nu aan de Kanaalstraat

VIDEONIJMEGEN - De lange reeks autobranden in Nijmegen is vannacht weer wat langer geworden: op de Kanaalstraat is in de nacht van zaterdag op zondag een auto in vlammen opgegaan. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting. 

De brand werd rond 04.40 uur ontdekt door buurtbewoners die wakker werden van harde knallen. Toen de brandweer aankwam, stond een deel van de auto al in lichterlaaie. Het vuur is geblust, maar de auto is verloren gegaan.

De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting en neemt dit mee in het onderzoek van de steeds langer wordende reeks autobranden in Nijmegen. 

Het enorm aantal autobranden in de stad is opvallend.  Eerder liet de Nijmeegse burgemeester Bruls al weten zich zorgen te maken over het toenemend aantal auto’s dat in de fik gaat. ,,Maar het is zoeken naar een speld in de hooiberg”, zei hij daar in juni van dit jaar over. 

Volledig scherm
De uitgebrande auto op de Kanaalstraat in Nijmegen © Roland Heitink/Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.