Wéér gaat het mis: bus uren vast onder Nijmeegse brug

VideoNIJMEGEN - Een bus met militairen van de kazerne in Schaarsbergen is woensdagochtend in Nijmegen klem komen te zitten onder het viaduct van De Oversteek. Het is al de zoveelste keer dat een chauffeur zijn voertuig op die plek onder de brug vastrijdt.

Weer rijdt een bus of vrachtwagen zich vast onder de Nijmeegse stadsbrug, dit keer een bus met militairen.
Volledig scherm
Weer rijdt een bus of vrachtwagen zich vast onder de Nijmeegse stadsbrug, dit keer een bus met militairen. © DG

,,Ik had niet in de gaten dat het viaduct zo laag is”, zegt de chauffeur van het door defensie ingehuurde busbedrijf. Het bordje op de brug waarop de doorrijhoogte is aangegeven - 2,9 meter - had hij naar eigen zeggen over het hoofd gezien. 

Chauffeurs die eerder de fout in gingen, klaagden ook al over de in hun ogen gebrekkige bebording rondom het viaduct. De gemeente Nijmegen is het daar niet mee eens en liet eerder weten dat er duidelijk staat aangegeven hoe hoog de onderdoorgang is.

Afsluiten voor autoverkeer
De gemeente is overigens al langer van plan het viaduct af te sluiten voor autoverkeer. De bewuste passage is niet ingericht om grote hoeveelheden autoverkeer te kunnen verwerken.

De chauffeur van de bus met militairen heeft de vering laten zakken en hoopt zijn weg snel te kunnen vervolgen. Eerder lieten chauffeurs de banden van hun vrachtauto deels leeglopen om los te komen.

De ongeluksplek, waar het vaak misgaat.
Volledig scherm
De ongeluksplek, waar het vaak misgaat. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.