Weer graven geplunderd op Nijmeegse begraafplaats: koper en brons gestolen van tientallen grafstenen

met video | updateNIJMEGEN - Tot woede en verdriet van nabestaanden zijn voor de derde keer in korte tijd grafstenen op begraafplaats Jonkerbos aan de Winkelsteegseweg geplunderd en vernield. Deze keer gaat het om 23 graven, allemaal bij elkaar in de buurt gelegen. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag. De politie is een onderzoek begonnen.

18 reacties

 • J le Blanc

  2 maanden geleden
  En aan het einde van de lijn is er ook nog een schofterige opkoper die deze zaken, waarvan overduidelijk moet zijn dat ze van grote gevoelswaarde zijn, voor een habbekrats opkoopt om een grijpstuiver te verdienen. Gatver, wat een kansloos volk. Ik kan hier zó boos om worden!
 • Jaap De Graaf

  2 maanden geleden
  En als ze gepakt worden krijgen ze een bekeuring. de strafmaat staat niet gelijk aan de impact voor de slachtoffers. Als je op grafschennis of hoe je dit mag noemen, een straf zet van 5 jr is het zo afgelopen. Maar ja, softe aanpak hier dus loopt het volledig uit de hand. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
 • Frans Bonnes

  2 maanden geleden
  @Hulsbosch, volgens een ander bericht (op een andere website) hangen er camera's - bij de ingang en bij de parkeerplaats - maar als je weet dat ze er zijn kan je ze natuurlijk omzeilen. En je kunt niet bij elk graf met iets van koper een camera ophangen.
 • Geert Loermans

  2 maanden geleden
  @Hulsbosch heel Nederland hangt vol met beveiligingscamera,'s. Dus waar jij die zotte en ongefundeerde opmerking over Rutte cs vandaan haalt is onbegrijpelijk. Maar het schijnt een nationale sport te worden Rutte overal de schuld van te geven. Hoe kom je erbij: Rutte is de schuld van de diefstallen op Jonkerboscj.
 • Jan de wit

  2 maanden geleden
  Een grotere aso kun je niet zijn dan stelen van een graf. Als ze gepakt zouden worden zou grote straf niet ongepast zijn. Vreselijk voor nabestaande.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen