Volledig scherm
PREMIUM
Bouwplannen en het winkelcentrum in huidige omvang. © Bewonersplatform Weezenhof/Kees Teeken, Ton Hendriks; foto: Jacqueline van den Boom

Weezenhof pleit voor ontmoetingsplein tussen school en winkels

NIJMEGEN - Bewoners van Weezenhof weten wat ze willen. Tussen toekomstige nieuwbouw van basisschool Prins Claus en het winkelcentrum in de Nijmeegse wijk Weezenhof moet centraal een ovaalvormig plein voor ontmoeting komen. Met alle ruimte voor ouders en grootouders die bij de schoolpoort wachten op hun kroost. Op bijzondere dagen wordt dit de plek voor schooloptredens, braderie, terrasjes en buurtbarbecue.

Daarnaast zien ze graag dat in een winkelplint, ook direct aan het plein, onderdak komt voor kleine ondernemers als kapper, bloemist en bijvoorbeeld Primera. Een huiskamercafé kan er dienen als koffie- en lunchhoek en plek om te schaken en kaarten. Geen grootschalige supermarkten, in plaats daarvan één supermarkt van hooguit 1.400 vierkante meter. Hoge woontorens hoeven evenmin, ruimte is er voor hooguit vijf bouwlagen. Parkeerplekken worden alleen rondom het nieuwe centrum en op afstand van de omliggende woonhuizen aangelegd, ver uit de buurt van het gedachte ontmoetingsplein.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.