Bouwplannen en het winkelcentrum in huidige omvang.
Volledig scherm
PREMIUM
Bouwplannen en het winkelcentrum in huidige omvang. © Bewonersplatform Weezenhof/Kees Teeken, Ton Hendriks; foto: Jacqueline van den Boom

Weezenhof pleit voor ontmoetingsplein tussen school en winkels

NIJMEGEN - Bewoners van Weezenhof weten wat ze willen. Tussen toekomstige nieuwbouw van basisschool Prins Claus en het winkelcentrum in de Nijmeegse wijk Weezenhof moet centraal een ovaalvormig plein voor ontmoeting komen. Met alle ruimte voor ouders en grootouders die bij de schoolpoort wachten op hun kroost. Op bijzondere dagen wordt dit de plek voor schooloptredens, braderie, terrasjes en buurtbarbecue.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Jongere met beperking leert beter in echte wereld dan in schoolbanken: ‘Ze nemen zelf de regie’
    PREMIUM

    Jongere met beperking leert beter in echte wereld dan in schoolban­ken: ‘Ze nemen zelf de regie’

    NIJMEGEN / CUIJK - In Nijmegen begint komend schooljaar een nieuwe vorm van onderwijs voor jongeren met een verstandelijke beperking. Ze zitten niet langer de hele week in de schoolbanken, maar leren middenin de stad, in de Hertogstraat, vaardigheden aan die ze nodig hebben als ze aan het werk gaan. ,,We maken ze wereldwijs in de échte wereld", zegt bedenker Jos Kersten, directeur van de Talita Koemi School in Nijmegen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.